Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόπωση στα blue chips, ενδιαφέρον σε μεσαία

Με τοποθετήσεις σε Alpha Bank και Eurobank, η αγορά ισορροπεί και "βλέπει" και πάλι τις 2.400 μονάδες. Καλύτερη η εικόνα σε σχέση με ευρωαγορές. Υπεραπόδοση για ΟΠΑΠ, ΤΤ αλλά και για J&P Avax, Ιντρακόμ, Forthnet. 

Συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού των αρχικών απωλειών, με τη Σοφοκλέους να καταγράφει μέχρι στιγμής σαφώς καλύτερη εικόνα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η προσπάθεια περιορισμού των απωλειών για τον Γενικό Δείκτη προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει απήχηση σε ένα πολύ σημαντικό «κομμάτι» του ταμπλό, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 2.

Στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της συνεδρίασης η μάλλον χαμηλή μεικτή αξία συναλλαγών, η εικόνα κόπωσης στους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους και οι μικρότερες μέχρι στιγμής απώλειες που εμφανίζουν 40άρης και 80άρης έναντι του FTSE 20 και που οφείλονται σε άκρως επιλεκτικές αγορές για επιμέρους τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Στο ταμπλό του 20άρη ασφαλώς και επικρατεί το «κόκκινο», καθώς μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καταγράφει ισχυρά κέρδη (+8,94%), αξιοσημείωτα κέρδη για την Αγροτική Τράπεζα και την Coca Cola, απλά θετικό πρόσημο για την Motor Oil, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινείται ο τίτλος του ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, οι μεγαλύτερες απώλειες για τον Τιτάνα (-3,34%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 2% ακολουθούν Κύπρου και MIG και με αξιοσημείωτες απώλειες Εθνική, Eurobank, ΜΡΒ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot και ΟΤΕ.

Σε αρκετές περιπτώσεις δεικτοβαρών τίτλων οι συναλλαγές παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Ετσι μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 21.000 τεμάχια οι συναλλαγές στην Motor Oil, λίγο πάνω από 26.000 τεμάχια οι συναλλαγές για τον Τιτάνα, ενώ προσεγγίζουν τα 40.000 τεμάχια οι συναλλαγές της Βιοχάλκο.

Επίσης με αρκετά χαμηλές συναλλαγές και χαμηλότερα των 100.000 τεμαχίων κινούνται Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ εξαιρετικά χαμηλή μέχρι στιγμής δραστηριότητα παρουσιάζουν και τα ΣΜΕ του FTSE 20 στην αγορά Παραγώγων.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δεν αποκλείουν για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις να επικρατήσει αξιοπρόσεκτη μεταβλητότητα, λόγω και του επερχόμενου triple witching, ενώ εντοπίζουν σε αρκετούς τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης να παραμένουν οι διαθέσεις καλυτέρευσης των αποτιμήσεων.

Σε αυτό το τελευταίο φαίνεται να ακολουθούν και αρκετοί τίτλοι όπως Κυριακίδης, Dionic, Αβαξ, Eurodrip, Ελληνικά Καλώδια, Κατσέλης, Intracom, ΑΝΕΚ, Forthnet, Πλαστικά Θράκης, Παρνασσός, Φιερατέξ κλπ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του δείκτη ει δυνατόν υψηλότερα των 2.380 μονάδων, ενώ όσον αφορά το τραπεζικό ταμπλό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι παρά την σημαντική ανοδική αντίδραση που έχουν επιδείξει αρκετοί τραπεζικοί τίτλοι, μέχρι στιγμής δεν βγαίνει προσφορά τέτοια που θα μπορούσε να προβληματίσει την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v