ΧΑ: "Εισαγόμενα" μηνύματα για θετικό ξεκίνημα

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Alcoa δίνουν πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Χρηματιστήριο Αθηνών. Παραμένει ζητούμενο η διεύρυνση του ενδιαφέροντος.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Σε μικρό rebound ελπίζει η Σοφοκλέους, που αν κρατήσει περισσότερο από μια συνεδρίαση μπορεί να φέρει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2.200 μονάδων.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alcoa χθες το βράδυ μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street μπορούν να χαρακτηριστούν σχετικά καλύτερα των εκτιμήσεων και έτσι ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στην αγορά της άλλης άκρης του Ατλαντικού. Αντίθετα, τα περισσότερα από τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, καθώς η ισχυροποίηση του γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου φοβίζει τους ιάπωνες εξαγωγείς.

Επιστρέφοντας στη Σοφοκλέους και όσον αφορά τον FTSE 20, οι πρώτες βραχυχρόνιες αντιστάσεις οριοθετούνται στη ζώνη 1.118-1.120 μονάδων και οι αμέσως επόμενες στις 1.136 και 1.156 μονάδες. Αντίθετα, αν επικρατήσουν και πάλι οι πιέσεις, ο εν λόγω δείκτης δεν πρέπει να κλείσει χαμηλότερα από την θεωρητικά ισχυρή ζώνη στήριξης 1.080-1.072 μονάδων.

Επίσης, ο τραπεζικός δείκτης πρέπει να ισχυροποιήσει την στήριξη στις 2.300 μονάδες, η οποία δεν πρέπει να απειληθεί, ενώ όσον αφορά δεικτοβαρείς τίτλους θα πρέπει να κρατήσουν οι στηρίξεις για την Alpha Bank στα 7,04 ευρώ, για την Εθνική στα 16,60 ευρώ και για την Πειραιώς στα 6,6 ευρώ. Αντίθετα για τους εν λόγω τίτλους οι πρώτες ισχυρές αντιστάσεις οριοθετούνται για την Alpha Bank στα 8,14 ευρώ, για την Εθνική στα 18,32 ευρώ και για την Πειραιώς στα 7,64 ευρώ.

Ασφαλώς και παραμένει ζητούμενο η σχετική αύξηση του τζίρου και πολύ περισσότερο η διεύρυνση του ενδιαφέροντος, κάτι το οποίο λείπει εντυπωσιακά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις από το ΧΑ.

ΟΠΑΠ και ΔΕΗ κράτησαν χθες τα προσχήματα όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 20, όμως για μια ακόμα συνεδρίαση το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στον τίτλο της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v