Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πράσινη" εξαίρεση στον FT 20 ο ΟΠΑΠ

Αναμενόμενο πτωτικό ξεκίνημα με τη Σοφοκλέους να διαφοροποιείται αρνητικά των ευρωπαϊκών αγορών. Από τον 20άρη προσπαθεί να αντιδράσει ανοδικά μόνο ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Σημαντική πίεση στα δικαιώματα Εθνικής και Γενικής.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Περιορίζουν τις αρχικές απώλειες τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (ο DAX μάλιστα έχει γυρίσει οριακά σε θετικό πρόσημο), ενώ η Σοφοκλέους προσπαθεί να ανασυρθεί από τα πρώτα χαμηλά ημέρας σε μία συνεδρίαση που προς το παρόν τουλάχιστον δείχνει να διαφέρει από τις αμέσως προηγούμενες, λόγω σχετικά αυξημένου τζίρου και πολύ χειρότερης εικόνας.

Καταρχήν, πρέπει να επισημανθεί ότι λείπουν σχεδόν εξολοκλήρου οι βοήθειες από δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς από τον 20άρη μόνο ο ΟΠΑΠ κινείται με θετικό πρόσημο και αξιοσημείωτα κέρδη.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – καθοδικών μετοχών 10 λεπτά μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 5, ενώ τα 2/3 του ταμπλό παραμένουν και πάλι με μηδενικές συναλλαγές.

Όπως προαναφέρθηκε από τον FTSE διασώζεται μόνο ο ΟΠΑΠ, ενώ από πλευράς συναλλαγών με περισσότερο από 1 εκατ. τεμάχια κινείται η ΜΡΒ, ξεπέρασε τις 500.000 τεμάχια η Εθνική και τις 470.000 τεμάχια η Κύπρου, με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών Αlpha Bank, ΤΤ, Αγροτική και MIG, ενώ με χαμηλότερα από 100.000 συναλλαγές κινούνται Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Intralot, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Τέλος, αποκαρδιωτική η συναλλακτική εικόνα του Τιτάνα, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά σε συναλλαγές τα 3.000 κομμάτια.

Το δικαίωμα της Γενικής στο 0,33 ευρώ με απώλειες 32,56% και της Εθνικής στο 1,24 ευρώ με απώλειες 8,15%.

Οι αντίστοιχοι τίτλοι κινούνται στα 0,93 ευρώ της Γενικής με απώλειες 10,58% και στο 17,04 ευρώ της Εθνικής με απώλειες 1,84%.

Επίσης, απώλειες μεγαλύτερες του 3% καταγράφει ο τίτλος της Alpha Bank και του 2% οι μετοχές των Πειραιώς, ΤΤ, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρα.

Από κει και χαμηλότερα η εικόνα είναι έως και αποκαρδιωτική και οι περισσότεροι τίτλοι που διασώζονται με θετικό πρόσημο καταγράφουν ελάχιστες έως και μονοψήφιες συναλλαγές, ενώ μέχρι στιγμής σημαντικός δανεισμός παρατηρείται στη μετοχή της Alapis.

Ο Γ.Δ. ξεκίνησε με έντονα πτωτικές διαθέσεις, υποχώρησε μέχρι τις 2.158,4 μονάδες και βρίσκεται στις 2.174,62 με απώλειες 1,28% ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 30 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v