Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αναιμική αντίδραση με ισχνό τζίρο

Σε συνεδρίαση της… υπομονής παραπέμπουν οι συναλλαγές της πρώτης ώρας, με τα δυο τρίτα του ταμπλό να μην έχουν κυριολεκτικά πραγματοποιήσει πράξη. Κέρδη για ΕΤΕ (1,2%), ΟΠΑΠ (2,2%).

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Περίξ του προηγούμενου κλεισίματος και με εναλλαγές προσήμων κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγο υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, σε μια συνεδρίαση που όπως φαίνεται από την πρώτη ώρα θα βάλει σε δοκιμασία την υπομονή όσων έχουν τις αντοχές να την παρακολουθήσουν.

Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος μόλις και ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα δυο τρίτα του ταμπλό κυριολεκτικά δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Από την άλλη, στις 10:54 ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων, αφού αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που δημιούργησε την καθυστέρηση.

Περίπου απογοητευτική η εικόνα ακόμα και στον 20άρη, καθώς στην πρώτη ώρα συνεδρίασης με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται μόνο Εθνική, Κύπρου και ΜΡΒ. Δεν ξεπερνά τις 30.000 τεμάχια ο όγκος συναλλαγών στην Eurobank, 2.807 κομμάτια οι συναλλαγές για την Βιοχάλκο, 7.533 τεμάχια οι συναλλαγές στον Τιτάνα και 894 τεμάχια οι συναλλαγές στην Motor Oil.

Με αυτή την εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους, καθίσταται ευνόητο τι περίπου συμβαίνει σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Βέβαια, ο χαμηλός τζίρος πιθανόν να εξελιχθεί και σήμερα σε «θερμοκήπιο μεταβλητότητας», καθώς θα αρκούν λίγες εντολές σχετικού ειδικού βάρους προκειμένου να επηρεάσουν την τάση και να αλλάξουν το πρόσημο του δείκτη.

Στην πρώτη ώρα συνεδρίασης, ισοβαρής η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στις πρώτες θέσεις των ημερήσιων μέχρι στιγμής κερδισμένων ο όγκος παρουσιάζει έως και μονοψήφια νούμερα.

Από το ταμπλό του FTSE 20, μέχρι στιγμής με ανοδικές διαθέσεις και αξιοσημείωτα κέρδη Εθνική, Eurobank, Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Coca Cola, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ, ενώ αντίθετα με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται ΟΤΕ και Βιοχάλκο.

Τέλος, ο Γενικός Δείκτης μέχρι στιγμής κινείται σε ένα εύρος 16 μονάδων, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 2.186,87 μονάδες και ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 2.202,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v