Πιέσεις στο ΧΑ από EFG, 3E, Πειραιώς

Επισπεύδεται η κατοχύρωση κυρίως βραχυπρόθεσμων θέσεων καθώς οι αγορές αποτίμησαν την πρώτη δέσμη μέτρων. Διακύμανση 4,5% για τις τράπεζες. Aπώλειες για Eurobank (4,55%), 3E (3%), Πειραιώς (3,78%).

Επισπεύδεται η κατοχύρωση κυρίως βραχυπρόθεσμων θέσεων καθώς οι αγορές αποτίμησαν την πρώτη δέσμη μέτρων. Οι βασικοί δείκτες μετά την καταγραφή τοπικών κορυφών στις 2.102,2 μονάδες ο ΓΔ και 1.067,9 ο FT 20 «γύρισαν» χαμηλότερα.

Όλα αυτά σχετικά εξισορροπημένα έως τις 15.40 – 15.45. Τότε που έγιναν ισχυρότερες οι πιέσεις στη Eurobank, η μετοχή της οποίας από τα 6,79 υποχωρούσε πριν από λίγο στα 6,39 ευρώ, ενδοσυνεδριακή διακύμανση 6,3%.

Πιέσεις που έγιναν εντονότερες σε Τράπεζα Πειραιώς (-2,3%), Τράπεζα Κύπρου (-0,5%), MPB (-0,4%), 3E (3,37%), ΜIG (2,43%).

Είναι ενδεικτικό πως για τον τραπεζικό δείκτη η μέχρι τώρα ημερήσια διακύμανση φθάνει το 4,5% ξεκινώντας τη διόρθωση από το αρχικό υψηλό των 2.431 μονάδων.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως η πρώτη δέσμη μέτρων προεξοφλήθηκε και ενσωματώθηκε με την τελευταία αντίδραση της αγοράς από τα χαμηλά της Πέμπτης.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι αγορές "εκβιάζουν" την άμεση ανακοίνωση επόμενης δέσμης μέτρων.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν θεωρούν τυχαίο το νέο «χτύπημα» της Fitch, που πλήττει άμεσα τις τράπεζες. Βέβαια για την πληρότητα και εγκυρότητα της νέας αυτής προειδοποίησης της Fitch εκφράζονται και δικαιολογημένα επισήμως και ανεπισήμως ουσιαστικές ενστάσεις.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v