Σοφοκλέους: Άνοδος με χαμηλό τζίρο

Κέρδη σημειώνει ο Γενικός Δείκτης παρά το χαμηλό τζίρο συναλλαγών. Κέρδη άνω του 2% για Εθνική, ΜIG, ΔΕΗ, Mυτιληναίο. Υπεραποδίδει η Intralot. Απώλειες για Τιτάνα, Folli Follie. Ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 850 μονάδων.

Τείνουν να συμπληρωθούν δύο ώρες συνεδρίασης και ο τζίρος στο ελληνικό χρηματιστήριο ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις όσων υποστήριζαν ότι τουλάχιστον όσον αφορά τη συναλλακτική δραστηριότητα δεν αναμένεται κάποια εντυπωσιακή διαφοροποίηση.

Από την άλλη, όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι αργά, αλλά σταθερά αυξάνονται οι κινήσεις των αγοραστών σε επιμέρους τίτλους, είτε αυτοί εσωκλείουν κάποιες προσδοκίες, είτε υποστηρίζονται από την τρέχουσα ειδησεογραφία.

Από τις μετοχές του 25άρη, ασφαλώς και ξεχωρίζει το +8,86% της Intralot κι οι περιρρέουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στο να κλείσει η συμφωνία για τα λαχεία.

Χαμηλότερα από τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συνεχίζεται και σήμερα η κινητικότητα σε Πλαστικά Θράκης και Alco, ενώ αξιοπρόσεκτη κινητικότητα παρατηρείται σε Intracom, Υγεία και Ιατρικό.

Ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτώτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 4 προς 1, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι δεκάδες τίτλοι παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές.

Όμως, ακόμα και στις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές, η εικόνα δεν είναι εντυπωσιακά καλύτερη, αφού μόλις μία μετοχή έχει διακινήσει ο ΟΛΠ, 424 η Eurobank Properties, 633 η Frigoglass, 1.063 η Motor Oil και 2.411 η Folli Follie Group.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,6%, με το υψηλό να έχει σημειωθεί στις 857 μονάδες και το χαμηλό στις 843,1.

Τα πράγματα θα ήταν σχετικά καλύτερα για τον Γενικό Δείκτη αν δεν πιεζόταν ο τίτλος της Coca Cola (-1,04%), ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημειώνουν και η ΕΧΑΕ και ο Τιτάν.

Από την άλλη, και εκτός της Intralot, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινείται η MIG και του 1% η Βιοχάλκο, ο Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ και τα Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι, ει δυνατόν, το κλείσιμο του δείκτη ψηλότερα των 850 μονάδων, όμως ακόμα και αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα αν η κίνηση δεν συνοδευτεί από σημαντική αύξηση της μικτής αξίας συναλλαγών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v