Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήρε θάρρος μετά τον Ντράγκι το Χρηματιστήριο

Διευρύνονται τα κέρδη για τους βασικούς δείκτες σε ευθυγράμμιση και με το ανοδικό «ρεύμα» στις ευρωαγορές εν μέσω υποστηρικτικών σχολίων από τον κεντρικό τραπεζίτη. Υπεραποδίδει ο τίτλος του ΟΛΠ. Κέρδη άνω του 2% για ΔΕΗ, MIG. Σημαντική άνοδος για Motor Oil, Πειραιώς.

Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος δείχνει να "κλειδώνει" το θετικό πρόσημο, ακολουθώντας ανοδικά τις ευρωαγορές, εν μέσω νέων δεσμεύσεων από τον Μάριο Ντράγκι για πρόσθετα αντισυμβατικά μέτρα από την ΕΚΤ εάν χρειαστεί αλλά και της επιβεβαίωσης ότι ο ισολογισμός της ΕΚΤ θα αυξηθεί στα επίπεδα των αρχών του 2012.

Οι ευρωαγορές ενισχύονται πλέον του 1%, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν, όπως και η ισοτιμία του ευρώ, που κινείται κάτω από το $1,24.   

Σε εμφανή θέση αναμονής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω ΕΚΤ, αλλά και το ελληνικό, καθώς συνεχίζεται η επιβεβαίωση της περιοχής των 950 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται αυτή την ώρα στις 968 μονάδες με άνοδο 1,1%, ξεφεύγοντας από τη ζώνη των 950-960 μονάδων. Άνοδος 1,08% και για τον FTSE 25, στις 315 μονάδες.

Από τα "βαριά χαρτιά" οριακές απώλειες καταγράφουν πλέον μόνο Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή. Υπεραποδίδει ο τίτλος του ΟΛΠ με άνοδο σχεδόν 5% ενώ υψηλά κέρδη εμφανίζουν επίσης ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Motor Oil και MIG. 

Άνοδος 1% για την Εθνική, στα 2,03 ευρώ, 2,5% για την Πειραιώς στο 1,21 ευρώ και 1,12% για την Alpha, στα 0,54 ευρώ. Σταθεροποιητικά ο τίτλος της Eurobank. 

Οι συναλλαγές φτάνουν (*) τα 55 εκατ. ευρώ (δείχνουν πως θα είναι ελαφρώς περισσότερες, τουλάχιστον από εχθές), με το 52% στις τράπεζες και σταθερά ικανοποιητικές στους τίτλους των ΜΕΤΚΑ, Jumbo, Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ, Αεροπορίας Αιγαίου, Motor Oil, Folli Follie Group, MIG, Ελληνικών Πετρελαίων, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στα επί μέρους τεχνικά για τον Γ.Δ., οι 970 μονάδες είναι σημαντική αντίσταση και οι 948 και οι 934 μονάδες εξίσου σπουδαίες στηρίξεις. Για τον FT 25 οι 320 μονάδες παραμένουν σημείο αναφοράς, οι 309 στήριξη και stop οι 305,50 μονάδες (κυρίως για όσους κινούνται σήμερα - αύριο). Στις 130 μονάδες παραμένει η πιο σημαντική -βραχυπρόθεσμη- αντίσταση για τον Τραπεζικό Δείκτη που ως στήριξη έχει τις 125 μονάδες και τελευταία επιλογή τις 121 μονάδες.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Frigoglass, Lamda Development, Αεροπορία Αιγαίου, intracom, ΟΛΘ, Ικτίνος. Σημειωτέον πως στη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, μετά το πρωινό πακέτο των 200.000 στα 8,73 ευρώ, έγινε νωρίτερα άλλο ένα για 139.452 τεμάχια στα 8,70 ευρώ.

Επίσης, δύο πακέτα συνολικής αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ έχουν αλλάξει χέρια στο 1,20 ευρώ για την Πειραιώς.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v