Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ολο το παιχνίδι έγινε στο τέλος

Οι διαρροές από την κυβέρνηση ότι ξεκινά η συγγραφή της συμφωνία εκτόξευσαν τους δείκτες στο κλείσιμο και ανέβασαν τον τζίρο. Διψήφια άνοδος για Eurobank, ΔΕΗ και νέα τεχνικά σήματα. Ερωτηματικό οι παρακαταθήκες για αύριο μετά τις... έξωθεν αντιδράσεις

Στο Brussels Group ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας (Staff Level Agreement), σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου που συμπληρώνουν ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με Ηγέτες ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας. Η είδηση αυτή αρκούσε να εκτοξεύσει τους δείκτες, ωστόσο η αγορά είχε κλείσει όταν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αυτό θα μετρήσει και στην αυριανή συνεδρίαση.

Η εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που βρήκε σε λειτουργία την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, εκτίναξε τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. (βλ. διάγραμμα), με "πολιορκητικό κριό" τον Τραπεζικό κλάδο, κάτι που επιβεβαιώνεται από το +9,12% του κλαδικού δείκτη των Τραπεζών, έναντι του +3,55% του Γενικού Δείκτη.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Από εκεί και πέρα αξίζει να αναφερθεί, ότι εκτός από το "πανηγυράκι" των τελευταίων λεπτών, που είχε το τελικό αποτέλεσμα, η εικόνα στην εγχώρια Αγορά ήταν θετική από το ξεκίνημα, καθώς οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, κόντρα στην αρνητική ειδησεογραφία, με τις εκτιμήσεις για μία πρώτη συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Δανειστών να υπερτερούν (τα δύσκολα από το Φθινόπωρο) και να διασκεδάζουν όχι μόνο τους φόβους για το επερχόμενο rebalancing της Παρασκευής, αλλά και τα όποια αρνητικά σενάρια έχουν ακουστεί για το τριήμερο αργιών που έρχεται.

Μάλιστα ήταν τέτοιος ο τελικός "ενθουσιασμός" των αγοραστών, που ακόμα και τίτλοι που στην αρχή της συνεδρίασης ξεκίνησαν διστακτικά υπό τον φόβο επερχόμενων εκροών, στο τέλος της συνεδρίασης βρέθηκαν με θετικό πρόσημο, αξιοπρόσεκτα κέρδη και κάποιοι έκλεισαν και στα υψηλά ημέρας.

Ωστόσο η δήλωση Ντομπρόσφκις ότι «εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Ακόμα δεν είμαστε εκεί», αλλά και άλλων ξένων αξιωματούχων προκαλούν ερωτήματα για την πορεία της αυριανής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η λήξη της εβδομάδας θα συνδυαστεί από αξιοπρόσεκτο "rebalancing": Αφενός θα λάβει χώρα η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, αφετέρου θα γίνουν οι αλλαγές στον "δικό μας" δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Από τις αλλαγές αυτές υποτίθεται ότι θα βγουν "κερδισμένες" οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων (+5,36%), της Alpha Bank (+9,21%), της Eurobank (+10,29%), της Τράπεζας Πειραιώς (+8,41%) (MSCI) και της Lamda Development (+3,5%) (FTSE25) ενώ εκροές αναμένεται ότι θα έχουν οι ΔΕΗ (+11,37%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+9,77%), Frigoglass (+5,83%) (MSCI) και MIG (+4,17%) (FTSE25 & MSCI).

Εξαιρετικά "περίπλοκη" δείχνει, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την "μπαλταδιά" από την STOXX Limited. Υπενθυμίζεται ότι την διαγραφή της μετοχής της Alpha Bank από τον δείκτη Stoxx Europe 600 αποφάσισε η STOXX Limited, στο πλαίσιο της τακτικής τριμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσης των δεικτών Stoxx. Η διαγραφή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας θα τεθεί σε ισχύ από την έναρξη των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις 22 Ιουνίου. Συνολικά διεγράφησαν 10 μετοχές από τους δείκτες Stoxx ενώ προστέθηκαν άλλες 10 μετοχές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο τίτλος της Alpha Bank βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,2990 ευρώ (-1,64%) για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 0,3320 ευρώ και στο υψηλό ημέρας με κέρδη 9,21%.

Το ημερήσιο διάγραμμα της Alpha Bank

Με τις εξελίξεις να προεξοφλείται από την Αγορά ότι βρίσκονται προ των πυλών, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η διήμερη συνάντηση του G7. Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζάκ Λιού, με στόχο την παρέμβαση των ΗΠΑ στο ΔΝΤ προκειμένου να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία.

Από την άλλη, αν απομονώσουμε την είδηση της τελευταίας διαρροής που έδωσε την "ανάφλεξη" στο ταμπλώ του Χ.Α., ασφαλώς και θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλη την ημέρα το Ελληνικό Χρηματιστήριο κινήθηκε κόντρα στις ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης και μετά.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πιθανό σενάριο την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. "Η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε Χώρας Μέλους", απάντησε ο Γερμανός Υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη, ενώ ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στην νομισματική ένωση, τηρώντας το πρόγραμμα διάσωσης.

"Ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση που θα πυροδοτηθεί από την Ελλάδα και είναι λάθος να εκτιμά κάποιος ότι δεν θα έχει συνέπειες για τον Κόσμο", τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μιλώντας στο London School of Economics.

"Η Ελλάδα αναμένεται να χάσει την προθεσμία για συμφωνία με τους Εταίρους έως τα τέλη της εβδομάδας, καθώς έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών", ανέφεραν στο Bloomberg τέσσερις Αξιωματούχοι με γνώση του θέματος.

"Επιτάχυνση στις εκροές καταθέσεων από τις Ελληνικές Τράπεζες καταγράφηκε τον Απρίλιο", αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Τραπεζικές πηγές. Οι εκροές αυξήθηκαν τον Απρίλιο σε περίπου 5 δισ. ευρώ έναντι 1,91 δισ. το Μάρτιο. Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιευτούν από την Τράπεζα της Ελλάδος την Πέμπτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πιο δύσκολη σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες του Μαϊου, με ημερήσιες εκροές 200-300 εκατ. ευρώ.

Εννοείται ότι αν δεν επαληθευτούν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, όσον αφορά την πιθανή επίτευξη συμφωνίας, όλα αυτά και όχι μόνο, θα επιστρέψουν στο τραπέζι και μαζί με αυτά και η απόλυτη επιφυλακτικότητα στο ταμπλώ του Χ.Α.

Επίσης, ακόμα και σε περίπτωση επίτευξης μίας κατ΄ αρχήν συμφωνίας, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν "πάρει το στοίχημα" για θετική κατάληξη και θα προχωρήσουν σε επιθετικές κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών.

Τεχνικά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι προσεγγίζουν στις πρώτες αποφασιστικές αντιστάσεις. Στην περίπτωση της Alpha Bank, θεωρούνται τα 0,3550 και 0,3680 ευρώ, για την Εθνική τα 1,27 και 1,30 ευρώ, για την Eurobank τα 0,1570 και 0,1730 ευρώ και για την Πειραιώς η ζώνη 0,4880 - 0,50 ευρώ.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης τερμάτισε την συνεδρίαση από το σημαντικό "make or break" που εντοπίζεται στις 257 μονάδες.

Αποφασιστικής σημασίας και οι 858 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη, ανοδική διάσπαση των οποίων μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 920 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

H Αγορά κινείται με χαμηλό όγκο συναλλαγών, τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα νέα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ "Brussels group" και Ελληνικής Κυβέρνησης, επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η Αγορά θα σταθμίσει τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών α τριμήνου, στα οποία θα έχει αποτυπωθεί η πολιτική αβεβαιότητα των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ροές από την αναδιάρθρωση δεικτών MSCI.

Αν η Αγορά συνεχίσει με χαμηλούς όγκους, οι ροές θα επιδράσουν καταλυτικά σε ορισμένες μετοχές και πιθανόν να δημιουργηθούν βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες, συνηθισμένο φαινόμενο σε αναδιαρθρώσεις δεικτών (indices rebalancing).
Την επόμενη εβδομάδα τα βλέμματα θα στραφούν στην αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, αλλά και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ για ELA και ενέχυρα Ελληνικών ομολόγων.

Η Αγορά, εκτός της γενικότερης ανακούφισης που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη συμφωνία, θα εξετάσει:
Τι και αν θα προβλέπει η συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια των Τραπεζών. Παράλληλα η επαναφορά του waiver (εξαίρεση) για τα Ελληνικά ομόλογα θα γλυτώσει από τόκους τα Πιστωτικά Ιδρύματα.

Αν θα δοθούν χρήματα ώστε να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ και θεωρητικά να ανοίξει ο δρόμος για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο QE.

Τι θα ισχύσει με τον ΦΠΑ. Πολλές εταιρείες στο Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο αναμένουν με πιθανή μείωση του συντελεστή να αυξηθούν τα EBITDA τους. (Jumbo, Folie, Φουρλής, Πλαίσιο κτλ). Αντίστροφα εταιρείες Τροφίμων θα πληγούν αν αυξηθεί ο χαμηλός συντελεστής.

Αν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες εισηγμένες στα πρότυπα του 2011 (προοδευτική κλίμακα). Σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνθούν οι κερδοφόρες εταιρείες του 2014 (π.χ. ΟΠΑΠ, AEGEAN κ.α.)

Αν οι αλλαγές στη φορολογία επηρεάσουν την τουριστική κίνηση καθώς ο Τουρισμός είναι η ελπίδα της Κυβέρνησης για να αντιστραφεί το κλίμα ύφεσης το δεύτερο εξάμηνο.

Εξίσου δύσκολο κομμάτι θα είναι και η εφαρμογή της συμφωνίας. Είναι πάντως γεγονός ότι σε σχέση με τις αναδυόμενες Αγορές, οι Ελληνικές Τράπεζες εμφανίζονται φθηνότερες σε όρους P-BV με τις Ρωσικές να ακολουθούν.

Ο Γενικός Δείκτης, με όρους κερδοφορίας, εμφανίζεται πάλι ελκυστικός μαζί με τις Τουρκικές μετοχές που λόγω του πολιτικού και νομισματικού ρίσκου στην Τουρκία διαπραγματεύονται σε πολύ ελκυστικά επίπεδα.

Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει αντίσταση στις 850 μονάδες και στις 880 μονάδες ενώ στήριξη προσφέρουν οι 810 μονάδες και οι 790 μονάδες. Στον FTSE 25, η διάσπαση των 257 μονάδων θα οδηγήσει σε πρώτο στόχο στις 275 μονάδες με απώτερο στόχο τις 290 μονάδες. Στήριξη στον FTSE-25 προσφέρουν οι 239-240 μονάδες.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, όπου τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο δείκτης ASX 200 (-0,83%) και τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη ο Shanghai (+0,63%).

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης σε Ευρώπη και Wall Street, μετά τις χθεσινές απώλειες, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται ευρώ, πετρέλαιο και χρυσός (έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των $1200).

Στα εταιρικά νέα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει για πρώτη φορά ομόλογα ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, σε γιεν, τον Ιούνιο και πιθανόν να διευρύνει τις δραστηριότητες της στην Ιαπωνική Αγορά.

Η Deutsche Boerse ανακοίνωσε την οριστικοποίηση συμφωνίας για δημιουργία κοινοπραξίας με δυο Κινεζικές εταιρείες, για την πώληση δικαιωμάτων αδειοδότησης για επενδυτικά προϊόντα σε γουάν που θα βασίζονται σε Κινεζικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη. Η Deutsche Boerse και η Shanghai Stock Exchange θα κατέχουν από 40% στην κοινοπραξία, ενώ το υπόλοιπο 20% θα ανήκει στην China Financial Futures Exchange. Η κοινοπραξία, που θα ονομάζεται China Europe International Exchange, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το δ' τρίμηνο του έτους.

Επιστροφή στο ΧΑ

"Οι Χώρες της Ευρωζώνης μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα ένα 'Grexit' από τις παραχωρήσεις που ζητά η Ελληνική" Κυβέρνηση υποστηρίζει ο Larry Fink ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής θα επιβαρυνθούν από τις εγχώριες δραστηριότητες της Τράπεζας, τονίζει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στο 1,52 ευρώ και σύσταση "neutral" για τη μετοχή.

Σε υποβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "hold" από "buy και σε μείωση των τιμών στόχων τόσο για την Εθνική όσο και για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς προχωρά με νέα έκθεσή της η Eurobank Equities, επικαλούμενη την έλλειψη ορατότητας σε ότι αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον.

Η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στο 1,75 ευρώ ανά μετοχή από 2,55 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank στο 0,43 ευρώ από 0,57 ευρώ (hold) και για την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,67 ευρώ από 1,19 ευρώ (hold).

Στα 900.000 ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του ΟΛΠ το α΄ τρίμηνο καταγράφοντας πτώση 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, προβλέπει η Alpha Finance σε σχετικό report. Tα έσοδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 21,8 εκατ., μειωμένα κατά 4%. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 20,7 ευρώ και τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή της εισηγμένης.

Από εκεί και πέρα και όπως προαναφέρθηκε, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 854,16 μονάδες (+3,84%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 850,47 (+3,39%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 851,81 μονάδες με κέρδη 3,35%.

Ο τζίρος, ο μεγαλύτερος των τελευταίων 6 συνεδριάσεων, αναρριχήθηκε στα 97,8 εκατ. από τα οποία τα 2,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΜΕΤΚ, ΕΤΕ). Διακινήθηκαν συνολικά 169895727 τίτλοι από τους οποίους οι 150457152 αφορούσαν συναλλαγές στο ταμπλώ του FTSE25.

Θετική η τελική εικόνα με 90 ανοδικές μετοχές έναντι 34 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Από τις μετοχές του 25αρη, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΦΦΓΚΡΠ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η μετοχή της Grivalia και στο υψηλό ημέρας οι Alpha Bank, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας Paperpack (-4,81%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2014, € 0,067 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό : € 0,0603 ανά μετοχή).

Επιτάχυνση των συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων, με τις τελευταίες πράξεις, στο συμβόλαιο του δείκτη, να γίνονται με αξιοπρόσεκτο premium, πιθανόν και λόγω κινήσεων "short covering", ενώ σαφώς πιο συγκρατημένοι έδειξαν οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά ομολόγων, όπου μικρή μείωση παρατηρήθηκε στις αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων: 10ετες (11,26%), 5ετες (16,27%) και 3ετες (24,14%).

---ΧΠΑ

Καθαρά ανοδική συνεδρίαση που συνδυάστηκε με αύξηση των συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη, αλλά και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (80.573 συμβόλαια). Ιδιαίτερη κινητικότητα, αλλά και σημαντικό "short covering", κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις, για τον πρώτο μήνα, στα 40.795 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8.621, 8.190 για τον Ιούνιο και 431 για τον Ιούλιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 256) κινήθηκε μεταξύ 247 και 264 μονάδων κλείνοντας με υποτίμηση 0,20%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις 17.00, το συμβόλαιο συνέχισε να κινείται ανοδικά και διαπραγματευόταν με premium μεγαλύτερο του 2,00%.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (10.000 ΔΕΗ 30.000 Εθνική, 5.000 Trastor), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (1.319), Alpha Bank (19.651), Εθνική (16.261), Πειραιώς (13.224), Eurobank (27.325), ΟΤΕ (517), MIG (663), Frigoglass (144), ΟΠΑΠ (158), Ελ. Πετρέλαια (421), Motor Oil (103), Μυτιληναίο (182).

Να σημειωθεί ότι τα αναγραφόμενα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών αφορούν όλους τους μήνες, ενώ ο πίνακας στο τέλος του σχολίου αναφέρεται μόνο στα συμβόλαια επί μετοχών του πρώτου μήνα.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, επιλεκτικά αυξημένο όγκο συναλλαγών εμφάνισε η Αγορά δικαιωμάτων υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς πραγματοποιήθηκαν 751 δικαιώματα (743 calls και 8 puts), ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα παρέμεινε στο 63%.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank (70.407.435 τεμ.), Eurobank (38.967.805 τεμ.), Πειραιώς (17.972.318 τεμ.), Εθνική (7.072.174 τεμ.), Folli Follie Group (1.202.460 τεμ.), ΔΕΗ (1.418.066 τεμ.).

Πηγή: Alpha Finance

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v