XA: Ισορροπεί στις 625 μονάδες

Ηπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου. Κέρδη υψηλότερα του 6% για τη μετοχή της Jumbo. Mε θετικό πρόσημο Alpha, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Απώλειες άνω του 2% για Eurobank, Coca Cola. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση του EwG.

XA: Ισορροπεί στις 625 μονάδες

Σε θετικό έδαφος έχει "γυρίσει" και πάλι το ΧΑ, μετά τη "βουτιά" που πίεσε τον Γενικό Δείκτη νωρίτερα έως την περιοχή των 620 μονάδων.

Το ότι η διόρθωση της αγοράς συντελέστηκε με αφορμή την... παρέμβαση Σόιμπλε (στην Die Zeit) επιβεβαιώνει το πόσο ευαίσθητη παραμένει η "ρηχή" ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ωστόσο και στα χαμηλά της ημέρας φάνηκε πως τόσο οι πωλητές όσο οι αγοραστές επιθυμούν να διαχειριστούν την πίεση/διόρθωση, προκειμένου να μην ακυρωθεί η βραχυπρόθεσμη τάση που παραμένει σε οριακά αρνητικό επίπεδο (σε εβδομαδιαία μέτρηση) και με θετικό πρόσημο 2,61% σε διάστημα μηνός. Σε οριακά αρνητικά επίπεδα (0,54%) η απόδοση για τον ΓΔ από την αρχή του έτους.

Εχοντας χαμηλώσει αισθητά τον πήχη των προσδοκιών τους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κυρίως, οι traders συνεκτιμούν πλέον περισσότερα ενδεχόμενα, ξεπερνώντας και αυτό του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, σε επίπεδα που γυρίζουν το χρηματιστήριο αρκετές εβδομάδες πίσω, όταν στα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου μετά βίας έφτανε τα 25 εκατ. ευρώ.

Φειδωλοί στις πωλήσεις τους οι short, διστακτικοί στις αγορές τους οι long, εξισορροπούν στο εύρος των 621-632 μονάδων, επιβεβαιώνοντας -προσώρας- τη στήριξη του Γενικού Δείκτη.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται σταθεροποιητικά -από την αρχή της συνεδρίασης-, η προσοχή των traders στο ΧΑ παραμένει στραμμένη στο EwG, από την έκβαση του οποίου θα διαμορφωθεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Μέχρι τώρα παρά τις συνεχιζόμενες πωλήσεις, η ευρύτερη περιοχή των 600-620 μονάδων αποδεικνύεται ανθεκτική ενώ αδιαπέραστη αποδείχτηκε στην τελευταία ανοδική αντίδραση, η αντίσταση των 640 μονάδων. Σημειώνεται πως το "υψηλό έτους" παραμένει στις 659 μονάδες.

Στο εύρος των 788-818 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με την Alpha Bank σε θετικό πρόσημο και τις Πειραιώς, Eurobank, Εθνική σε αρνητικό.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς, ανάλογος ο τζίρος, με την Alpha Bank να έχει κάνει πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Σε 18 μετοχές τον πρώτο λόγο έχουν οι πωλητές, με τη διόρθωση να συντελείται με περιορισμένες συναλλαγές και σε ελεγχόμενα όρια διόρθωσης. Σε 6 τίτλους οι αγοραστές με θεαματική αντίδραση 6,56%, στα 15,31 ευρώ για την Jumbo. Τα 15,31 ευρώ αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της εισηγμένης.

Με αγοραστές σε ΟΠΑΠ, Motor Oil, Alpha Bank, Αεροπορία Αιγαίου και ΔΕΗ. Στις 34/44 μετοχές η σχέση ανοδικών/καθοδικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v