Αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις το ΧΑ

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 770 μονάδων, εν μέσω έντονων πιέσεων στις διεθνείς αγορές. Θετικά πρόσημα στις τράπεζες, υποχωρεί η Πειραιώς. Κέρδη άνω του 3% για ΔΕΗ. Περιορισμένος και σήμερα ο τζίρος.

Αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις το ΧΑ

Δείχνουν διαθέσεις σχετικής ανάκαμψης από τα, μέχρι στιγμής, χαμηλά ημέρας, οι Ευρωπαϊκές Αγορές, με την κίνησή τους να παραμένει σε «κόκκινο φόντο», ενώ η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη να αναλώνεται σε συνεχείς εναλλαγές προσήμων και τον τζίρο να έχει «κατεβάσει στροφές».

Πιο συγκεκριμένα και μετά από τρεις ώρες συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 763,6 (-0,95%) και 772,95 μονάδων (+0,26%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 11 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά παραμένει ιδιαίτερα «ρηχή» και αρκούν λίγες εντολές σε «χαρτιά» σχετικού ειδικού βάρους, προκειμένου να διαμορφώσουν τάση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, οπότε κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης παραμένει ανοιχτή.

Απόλυτη άπνοια και στο Χ.Π.Α., καθώς έχουν αλλάξει χέρια λιγότερα από 810 συμβόλαια στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, διατηρώντας την υποτονικότητα των τελευταίων ημερών, όμως αξίζει υποσημείωσης ότι το συμβόλαιο του FTSE25 διαπραγματεύεται με αξιοπρόσεκτο discount έναντι της spot Αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το Χ.Α. συνεχίζει με σαφώς καλύτερη εικόνα από τις Ευρωπαϊκές Αγορές και αυτό οφείλεται στην αντίδραση των Τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης από τα πρωινά χαμηλά και στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν σε θετικό πρόσημο και στις λίγες βοήθειες που δίνουν οι Grivalia (+1,84%), ΔΕΗ (+2,80%), ΕΥΔΑΠ (+0,35%) και ΕΧΑΕ (+0,43%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 τρέχοντος, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ αποκόπτει μικτό μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Με τις συναλλαγές να... έχουν σταματήσει, είναι περισσότερο από πασιφανές ότι οι ενεργοί traders περιμένουν να κάνουν τις κινήσεις τους κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και ίσως μετά τις 16:30, όταν και θα έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Wall Street.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v