XA: Στις 645 μονάδες ισορροπεί ο Γενικός Δείκτης

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες ανοδικά και τον τζίρο σε μέτρια επίπεδα. Στο +4,5% η μετοχή της Πειραιώς. Κέρδη καταγράφουν Alpha, Eurobank, Εθνική, Σαράντης. Απώλειες για Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil.

XA: Στις 645 μονάδες ισορροπεί ο Γενικός Δείκτης

Συντηρείται από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, Αθήνα, η ανοδική αντίδραση. Στο επίκεντρο, το χθεσινοβραδινό άλμα στη Wall Street, με αφορμή τα ισχυρά κέρδη τριμήνου. Στο προσκήνιο, η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX αντέδρασε έως τις 11.847 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC έως τις 5.188 μονάδες, αλλά με τους traders να κατοχυρώνουν ένα μικρό μέρος των (κυρίως βραχυπρόθεσμων) θέσεών τους. Προφανώς τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν θα είναι σήμερα τελεσίδικα, που πρακτικά σημαίνει ότι η σχετική διαδικασία θα... σέρνεται για ακόμη κάποιες εβδομάδες, με τον FTSE100 να ενισχύεται οριακά στις 7.067 μονάδες. Σε οριακά ανοδικό «ξεκίνημα» από τις 2.817 μονάδες παραπέμπουν τα futures του S&P 500 στη Νέα Υόρκη.

Στην Αθήνα, πωλητές και αγοραστές κινούνται οριακά υψηλότερα προς την περιοχή των 650 μονάδων, με μοχλό τον κλάδο-κλειδί, τον τραπεζικό, και τα blue chips να ακολουθούν με βραδύτερους ρυθμούς. Συναλλαγές και τζίρος στα μέτρια επίπεδα των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, με το 42% να πραγματοποιείται στις μετοχές των συστημικών τραπεζών, ένδειξη για το πού επικεντρώνονται οι κινήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Eως τις 515 μονάδες νωρίτερα ο Δείκτης Τραπεζών, αλλά και με ενδείξεις για πρώτες πωλήσεις από την πλευρά των traders, με συνέπεια την ανάσχεση της κίνησης του Γενικού Δείκτη και του FTSE25.

Χρηματιστηριακός παράγων σημείωνε πως οι βραχυπρόθεσμοι ακολουθούν τον ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών, όπου μετά τις 10:45-10:55 ενεργοποιήθηκαν οι πρώτες εντολές πώλησης σε τραπεζικές μετοχές και τίτλους βιομηχανιών επιχειρήσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το οριακό «γύρισμα» της αγοράς σε αρνητικό έδαφος καθώς οι πωλητές έγιναν περισσότεροι από τους αγοραστές στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κ.α. blue chips, τίτλων-σηματωρών.

Εκ προοιμίου γνωστό πως στην ευρύτερη περιοχή των 650-655 μονάδων (για τον ΓΔ) και των 520 μον. (για τον ΔΤΡ) θα γινόταν η πρώτη κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, με τη συνέχεια να εξαρτάται κυρίως από την εικόνα των ξένων αγορών.

Από τον τραπεζικό κλάδο, με θετικό πρόσημο κινούνται και οι τέσσερις μετοχές, με την Πειραιώς να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό. Κατά 4,83% στο 1,237 ευρώ η μετοχή. Περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank, μεγαλύτερος τζίρος σε Eurobank και Alpha Bank.

Τεχνικά, για να έχει συνέχεια η ανοδική διόρθωση του τραπεζικού κλάδου, θα πρέπει ο ΔΤΡ να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 505, το πολύ των 500 μονάδων. Μεικτές τάσεις για τα blue chips, με τους πωλητές να υπερισχύουν σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ενώ για τον δείκτη βαραίνει το μείον 1,87% στα 26,68 ευρώ της Coca Cola.

Στις 11:20 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 39/20 μετοχές, με τον τζίρο στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v