Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο, ισορροπία για ΓΔ

Σε θετικό έδαφος η αγορά, πριν τις αργίες του καθολικού Πάσχα. Περιορισμένος ο όγκος συναλλαγών, μοχλός ο τραπεζικός κλάδος. Ανοδος για ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Σαράντη.

Κατεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο, ισορροπία για ΓΔ

Με μικρό προβάδισμα των αγοραστών στα ευρωπαϊκά, με μικτές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τελευταία συνεδρίαση Μαρτίου και πρώτου 3μήνου και η πλειονότητα των διαχειριστών σε Φρανκφούρτη, Παρίσι έχει «κλείσει βιβλία» μέχρι και χθες. Με το 4ήμερο αργιών-Πάσχα των Καθολικών μπροστά, η σημερινή συνεδρίαση προεξοφλείται πως θα έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, κάτι που φάνηκε από νωρίτερα, με τον DAX στις 18.505 (0,12%), τον CAC στις 8.222 (0,21%), με τα futures του S&P500 οριακά -0,05%- χαμηλότερα.

Μέτρια η ροή εντολών, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων, πληθωρισμού των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται ουσιαστικά η στάση των διαχειριστών.

Σε ανάλογο ρυθμό και στο ΧΑ, άλλωστε στη χθεσινή συνεδρίαση η μείωση της αξίας συναλλαγών σε λιγότερο των 100 εκατ. -απόρροια της απουσίας ενδιαφέροντος κυρίως από διαχειριστές ξένων funds- προϊδέαζε για ανάλογη συνέχεια και σήμερα.

Από την προσυνεδρίαση οι εντολές σε Πειραιώς, ΔΕΗ, Mytilineos, Alpha Bank, EXAE κ.α. έδειξαν πως πωλητές-αγοραστές δεν επρόκειτο να διαφοροποιηθούν αισθητά σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μόλις η τρίτη η σημερινή για αυτή την εβδομάδα και με αργία τη Δευτέρα 1η Απριλίου, η τακτική των επενδυτών θα αρχίσει να αποσαφηνίζεται σταδιακά από Τρίτη και μετά.

Στην περιοχή των 1.420 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, στις 3.405 ο FTSE25 και πέριξ των 1.198 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών.

Κλάδος-μοχλός ο τραπεζικός, με αρνητικό μηνιαίο πρόσημο και σταθερούς πωλητές κυρίως σε Πειραιώς αλλά και Eurobank, Alpha Βank, με την Εθνική να διαφοροποιείται εν μέρει.

Στα 11,54 (0,64%) η μετοχή της ΔΕΗ ξεχωρίζει από τα blue chips, ακολουθούν ΟΠΑΠ (16,29), ΟΤΕ (13,55), Mytilineos (35,92), Cenergy Holdings (7,17).

Στα 16,80 η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 17,88 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, αύριο οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό.

Στα 5,50 (0,92%) ο τίτλος της ΕΧΑΕ -ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα 2023 εχθές-, στα 28,10 (0,36%) του ΟΛΠ -ανακοινώνει μεγέθη σήμερα.

Μικρό προβάδισμα αγοραστών με 1,4 προς 1 έναντι των πωλητών, αλλά με χαμηλό τζίρο και στα mid caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v