Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχη για το πρόσημο με μέτριο τζίρο

Σταθεροποιητικά ο ΓΔ, άνοδος για Εθνική, πιέσεις για Alpha. Ξεχωρίζουν από τα blue chips Σαράντης και Ελλάκτωρ. Κινητικότητα στα mid caps. Στο limit up η μετοχή της Q&R.

Χρηματιστήριο: Μάχη για το πρόσημο με μέτριο τζίρο

Με οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά, με μικρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χωρίς νεύρο η πρώτη ώρα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, παρά το συν 0,30% για τα futures του S&P500 στις 5.295 μονάδες.

Μέτρια η ροή εντολών, με τους επενδυτές να προχωρούν σταδιακά σε «κλείσιμο βιβλίων» 3μήνου, με θετικό ταμείο.

Σε κάπως καλύτερο ρυθμό στο ΧΑ, μετά τη χθεσινή αργία, με ενδεικτική την αξία συναλλαγών ύψους 4,47 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Σε Mytilineos, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς τα 4 πακέτα, χαρακτηριστικά της τάσης που πιθανότατα θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.

Περισσότερο σταθεροποιητική η στάση των επενδυτών, με εντολές πέριξ των 1.425 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη -με αναλυτές να εκτιμούν ότι δύσκολα θα αλλάξει θεαματικά η τάση σήμερα-Πέμπτη. Πρόκειται για τάση 3 εβδομάδων, που κυρίως λόγω του placement της Πειραιώς είχε ως κατ' αρχήν ζητούμενο την εξισορρόπηση πωλητών-αγοραστών σε επίπεδα τιμών υψηλότερα των 1.380 μονάδων.

Κλάδος-μοχλός ο τραπεζικός, εκ προοιμίου γνωστό, με ζητούμενα την απορρόφηση της υπάρχουσας προσφοράς στην Πειραιώς και την επιβεβαίωση της long φοράς για τη μετοχή της Εθνικής.

Στα 7,392 με αγοραστές στην Εθνική, στα 3,868 με πωλητές στην Πειραιώς, στις 1.212 διορθώνει 0,47% ο Δείκτης Τραπεζών. By the book με τις συντεταγμένες που έχουν αναφερθεί στον ΕΚΗ, σε μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη. Νέες τιμές-στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές από τη Euroxx, σύμφωνα με όσα σημειώνει ο Γιώργος Φλώκας.

Με αγοραστές στον τίτλο του group Mytilineos -36,36 ευρώ-, συναντήσεις του επιχειρηματία με Μητσοτάκη-Τριντό και Γουάτσα, στον Καναδά, στα 2,54 ευρώ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 11,48 ευρώ της Sarantis, σε νέο υψηλό το χαρτί, στα 7,10 της Cenergy Holdings, στα 8,52 της HelleniQ Energy, στα 5,98 ευρώ της ΕΥΔΑΠ, με τον FTSE25 στις 3.426 μονάδες.

Κινητικότητα -συγκριτικά πάντα- σε συγκεκριμένα mid&small caps, με το limit up της Qual στο 1,26 ευρώ (16,67%) να επιβεβαιώνει τη μόχλευση που συντηρείται στον κλάδο της πληροφορικής. Απόρροια και μετοχικών ανακατατάξεων, συγχωνεύσεων και εξαγορών. Στα 9,60 (2,11%) η μετοχή της Epsilon Net.

Στα 15,9 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:20, με τα 4,47 εκατ. να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω πακέτων -στο πρώτο ημίωρο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v