Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: ΟΤΕ -μόνος- προσπαθεί

"Βούτηξε" και προς στιγμήν έχασε τις 2.380 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Με την βοήθεια όμως του ΟΤΕ και στη συνέχεια των Alpha, Τιτάν, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΕΤΕ που παλεύει τα 20 ευρώ, απεσοβήθησαν τα χειρότερα.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χωρίς τη βοήθεια της Εθνικής ένας ΟΤΕ από μόνος του δεν αρκεί. Όταν μάλιστα οι πωλητές επιμένουν στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών του FTSE 20, αλλά και σε συγκεκριμένες μετοχές εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Το «γύρισμα» της Εθνικής που αρχικά είχε φθάσει μέχρι τα 20,49 ευρώ και υποχώρησε στη συνέχεια στα 19,82 ευρώ, είχε ως συνέπεια την διόρθωση του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα κάτω από τις 2.400 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά πριν από περίπου 45 λεπτά γράφονταν χαμηλή τιμή στις 2.376,64 μονάδες, σε μια προσπάθεια επιβεβαίωσης (ή όχι) της στήριξης των 2.380 μονάδων.

Είναι ευτύχημα πως η αγορά αντέδρασε από τον μέχρι τώρα τοπικό πυθμένα, σταδιακά έφθασε τις 2.395 μονάδες, δίνοντας μια κατ’ αρχήν ένδειξη για την τεχνικότητα της εν λόγω περιοχής (2.380 μονάδες).

Σταδιακά επανέκαμψε στα 8,75 ευρώ η Alpha Bank, η Εθνική ξανακέρδισε τα 20 ευρώ και επιμέρους μετοχές του 20άρη (Τιτάν, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Motor Oil) άρχισαν να δείχνουν καλύτερη συμπεριφορά.

Όμως θα επιμείνουμε σε αυτό που σημειώναμε και χθες, πως το placement της Πειραιώς και τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή με την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου «χάλασαν» το κλίμα για τον κλάδο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί στα 7,59 ευρώ (-1,6%), της Κύπρου στα 4,80 ευρώ (-1,2%), ενώ η Eurobank χάνει 2,3% στα 8,5 ευρώ.

Η «επιστράτευση» του ΟΤΕ που παραμένει από 1,8% έως 2,2% υψηλότερα στα 12,58 ευρώ, εξισορροπεί εν μέρει την πίεση, αλλά χρειάζεται επειγόντως δυνάμεις.

Θεωρούμε ενθαρρυντική την ένδειξη πως μετοχές όπως Alpha Bank, Μυτιληναίος, Τιτάν, Motor Oil, αλλά και Σιδενόρ, Frigoglass, επιχειρείται να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα.

Κρατάμε επίσης πως οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ, πριν από λίγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v