Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό "γύρισμα" με βοήθειες από ΗΠΑ

Η Meredith Whitney αναβάθμισε τη Goldman Sachs σε "buy" μια ημέρα πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, στέλνοντας στα υψηλά ημέρας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και βέβαια, και τη Σοφοκλέους.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Η Meredith Whitney αναβάθμισε τη Goldman Sachs σε "buy" από "neutral" μια ημέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου από την αμερικανική τράπεζα, στέλνοντας στα υψηλά ημέρας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (ο DAX σημειώνει κέρδη 1,8% ενώ στον CAC 40 τα κέρδη είναι 1,2%) και βέβαια, αυτή η ανοδική αντίδραση επιχορηγεί τις προσπάθειες των αγοραστών και στη Σοφοκλέους. 

Ο Γενικός Δείκτης, μετά από 6,5 ώρες συνεδρίασης, γυρίζει σε θετικό πρόσημο κινούμενος στις 2.113 μονάδες, με κέρδη 0,36%, ενώ ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. και πλησιάζει τα 103 εκατ., από τα οποία, τα 7 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (κυρίως λόγω των δικαιωμάτων της Εθνικής). 

Ο κατακόκκινος καταρχήν εικοσάρης έχει αρχίσει να πρασινίζει σημαντικά και έτσι πλέον, οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο αποτελούν μειοψηφία. 

Από τους μέχρι στιγμής αρνητικούς δεικτοβαρείς πρωταγωνιστές, μόνο ο Τιτάνας και ο ΟΤΕ κινούνται με αξιοσημείωτες απώλειες ενώ με απλά αρνητικό πρόσημο κινούνται Coca Cola, Μοtor Oil, MIG, MPB και Πειραιώς. 

Όλοι οι άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη, όπου ξεχωρίζει ασφαλώς το 4,93% του ΤΤ ενώ σε απόσταση ακολουθεί ο τίτλος του Μυτιληναίου με κέρδη 2,04%. 

Επίσης, με αξιοσημείωτα κέρδη Ελλάκτωρ, Eurobank, Αγροτική και Alpha Bank. 

Δείχνει να εξομαλύνεται και η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται πλέον στο 1 προς 1,2 έστω και εάν στους περισσότερους "πράσινους" τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης, οι όποιες ημερήσιες μεταβολές διαμορφώνονται με λίγες ή ελάχιστες συναλλαγές. 

Συμπερασματικά, η εικόνα που δίνει αυτή τη στιγμή το ταμπλώ επιβεβαιώνει τα προηγούμενα σχόλια που επεσήμαναν ότι οι χαμηλοί τζίροι παραμένουν "θερμοκήπιο" μεταβλητότητας και λίγες εντολές σχετικού ειδικού βάρους μπορούν να αλλάξουν άρδην το τοπίο. 




 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v