Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ και Εθνική Vs ΔΕΗ στο ΧΑ

Διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της η Σοφοκλέους, ενώ στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών. Τα μεγαλύτερα κέρδη σε ΟΠΑΠ και Εθνική, ενώ πιέσεις δέχεται και η μετοχή της ΔΕΗ (-2,79%).

Συνεχίζουν την κίνησή τους σε θετικό έδαφος τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μετά την 15λεπτη διακοπή προκειμένου να λήξουν τα options του FTSE 20 Ιουλίου επέστρεψαν οι συναλλαγές και στη Σοφοκλέους.

Ο Γενικός Δείκτης έχει απολέσει μέρος των ενδοσυνεδριακών κερδών και λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης κινείται στις 2.240,44 μονάδες με κέρδη 1,22%, ενώ χαμηλού βηματισμού θεωρείται μέχρι στιγμής και ο τζίρος, που δεν ξεπερνά τα 77 εκατ.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2 προς 1, όμως στις πρώτες θέσεις των μέχρι στιγμής διακρινόμενων βρίσκονται κυρίως μετοχές εταιρειών που δεν διακρίνονται για τα ισχυρά τους θεμελιώδη, ή τίτλοι με ελάχιστες συναλλαγές.

Επιστρέφοντας στον 20άρη θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι υπερτερεί το «πράσινο χρώμα», αφού με αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο οι Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και Intralot, ενώ αμετάβλητος είναι ο τίτλος της Motor Oil και της Πειραιώς.

Ας σημειωθεί εδώ ότι από τους τίτλους που κινούνται σε αρνητικό έδαφος, μόνο η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει σημαντικές απώλειες (-2,79%).

Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τις πρώτες θέσεις των θετικών πρωταγωνιστών. Ετσι, στο +4,45% κινείται ο ΟΠΑΠ και στο +3,03% κινείται ο τίτλος της Εθνικής, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% ακολουθούν Ελλάκτωρ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επίσης με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Coca Cola, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Τιτάνας και MIG.

Από πλευράς συναλλαγών, οι χαμηλότερες εντοπίζονται στον Τιτάνα με 21.438 τεμάχια, ενώ με πενταψήφιο όγκο συναλλαγών συνεχίζουν να κινούνται Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Βιοχάλκο.

Αντίθετα με συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκατ. τεμάχια οι ΟΠΑΠ και ΜΡΒ, ενώ σαφώς κατεβασμένες συναλλαγές δείχνει μέχρι στιγμής η δραστηριότητα στον τίτλο της Εθνικής, που φθάνει τα 853.824 τεμάχια.

Χαμηλές συναλλαγές και κίνηση «καρμπόν» με την υποκείμενη στην αγορά Παραγώγων και στα συμβόλαια του FTSE 20, ενώ όσον αφορά τα ΣΜΕ επί μετοχών και τον πρώτο μήνα, με περισσότερα από 1.000 συμβόλαια κινούνται Εθνική και ΟΠΑΠ, ενώ πλησιάζει τα 1.000 συμβόλαια και ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου.

Παραμένει ζητούμενο ει δυνατόν το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 2.250 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v