Δοκιμάζουν νέα υψηλά ΕΤΕ, Alpha, Eurobank

Σταθεροποιητικές τάσεις και διαθέσεις αναμονής επικρατούν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ξεχωρίζουν οι αυξημένες συναλλαγές και το "φλερτ" της Alpha με το 10αρικο, καθώς και η άνοδος των Eurobank, Εθνικής.

Σταθεροποιητικά διαμορφώνονταν πριν από λίγη ώρα βασικοί δείκτες και μετοχές. Μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αναγνωριστικά, αγοραστές-πωλητές «συμφώνησαν» σε τιμές κοντά στα χθεσινά επίπεδα. Έτσι ο Γενικός Δείκτης μετά την αρχική μικρή διόρθωση προς τις 2.412 μονάδες επανήλθε σταδιακά προς τις 2.425 μονάδες.

Ανάλογα ο FTSE 20 έπιασε χαμηλό στις 1.244 μονάδες, για να επανέλθει προς τις 1.250-1.255 μονάδες. Οι συναλλαγές, κοντά στα 35 εκατ. ευρώ, συγκριτικά περισσότερες απ΄ ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις παραπέμπουν κατά την εκτίμηση χρηματιστηριακών παραγόντων σε αναδιάρθρωση θέσεων, σε κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων υπεραξιών και επιλεκτικές επανατοποθετήσεις από ορισμένους.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που νωρίτερα διολίσθησε προς τα 20,9 ευρώ και διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 21,09 ευρώ, ενώ προς τα 9,78 ευρώ διόρθωσε λίγο η Eurobank, για να επακανάμψει στα 9,85 ευρώ. Η Alpha Bank "έπιασε" το 10ρικο, καθώς αντιδρά με 3,78%.

Υψηλότερα στα 2,47 ευρώ η μετοχή της Marfin Popular Bank, ενώ για την MIG έχουμε την εισαγωγή νέων μετοχών. Λίγο χαμηλότερα προς τα 6,20 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, λίγο υψηλότερα της ΔΕΗ προς τα 15,95 ευρώ, ενώ κατά 1,2% ενισχύεται η Motor Oil προς τα 8,5 ευρώ. Μικρές απώλειες για τον ΟΠΑΠ, μικρά κέρδη για τον ΟΤΕ, όπου το Δημόσιο επισημοποιεί την νέα μειωμένη μετοχική θέση του στο 20,04% του Οργανισμού.

Από το μεσαίο-χαμηλότερο χώρο, προχωρά η διαδικασία δημόσιας πρότασης για τη Singular Logic στην τιμή των 3,08 ευρώ, στη μετοχή της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 4.135.056 μετοχών.

Ανάλογα σταθεροποιητική εικόνα διαμορφώνεται στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με την πλειονότητα των παικτών σε φάση αναμονής. Η μικρή διόρθωση, πριν από λίγο, του DAX και το ενδεχόμενο ενός σύντομου διορθωτικού διαλείμματος υποχρεώνει τους βραχυπρόθεσμους να κινηθούν λίγο πιο προσεκτικά.

Σχετική κινητικότητα παρατηρείται για τη μετοχή της ΒΩΒΟΣ στα 4,37 ευρώ, υψηλότερα προς τα 0,69 ευρώ συνεχίζει η ΑΤΤΙΚΑΤ, στα 2,6 ευρώ ο Παρνασσός, ενώ στα 0,98 ευρώ σταθεροποιείται η μετοχή της Γενικής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v