Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάχυση τραπεζικού ενδιαφέροντος και νέα υψηλά

Με την Εθνική και πάλι πάνω από τα 25 ευρώ και τις υπόλοιπες τραπεζικές δυνάμεις να ακολουθούν υπεραποδίδοντας, η αγορά οδηγείται στην καταγραφή νέων υψηλών. Ανοδος για ΑΤΕ (8,54%), ΤΤ (6,8%), Alpha (4,65%).

Σε νέα υψηλά διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στο ΧΑ, μετά την απαραίτητη χθεσινή κατοχύρωση κερδών και… επανατροφοδοσία δυνάμεων.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται μέχρι και 2,3% υψηλότερα προς τις 2.750 μονάδες, δηλαδή μία περιοχή κλειδί για την περαιτέρω συμπεριφορά του.

Σε αυτά τα επίπεδα τιμών, όπως σημειώνουμε από χθες, η αγορά ενσωματώνει επί της ουσίας το «μετεκλογικό αποτέλεσμα».

Από αυτά τα επίπεδα και πάνω, η αγορά αρχίζει να προεξοφλεί από τις διοικητικές αλλαγές σε κρατικές τράπεζες και οργανισμούς μέχρι τον επαναπροσδιορισμό των επιχειρηματικών – επενδυτικών δυνάμεων και ισορροπιών.

Με καλό κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια και με τις απαραίτητες κυβερνητικές κινήσεις, τόσο ο FTSE-20, τραπεζικός δείκτης όσο και επιμέρους κλάδοι όπως ενέργειας, υποδομών, βιομηχανίας, μπορεί να κινηθούν προς νέες κορυφές.

Ας κρατήσουμε πάντως στα υπόψη την περιοχή των 2.750 μονάδων και του πως συμπεριφέρονται συγκεκριμένοι παίχτες σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Είτε βρίσκονται από την πλευρά των αγοραστών είτε από των πολιτών.

Ο FTSE-20 διαμορφώνεται περίπου 3% υψηλότερα προς τις 1.471 μονάδες, με την Εθνική 4,2% υψηλότερα περνώντας και πάλι υψηλότερα των 25 ευρώ με τιμές κοντά στα 25,10 – 25,2 ευρώ.

Όμως, την Εθνική ακολουθούν οι υπόλοιπες του κλάδου σε μία κίνηση, που χρειάζονταν ο όμιλος της Εθνικής και δευτερευόντως ο τραπεζικός δείκτης και κατ’ επέκταση ο 20άρης.

Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Κύπρου, ΜΡΒ, ΤΤ, Αγροτική ενισχύονται έως και 4% υψηλότερα.

Από κοντά και άλλες μετοχές εταιριών του 20άρη, αλλά και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, από το αρχικό 5 προς 1 έχει διαμορφωθεί στο περίπου 3 προς 1, αλλά με 145-50 τίτλους να αντιδρούν ανοδικά.

Μια καλή, σε γενικές γραμμές, συνεδρίαση, από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν, ο Γενικός θα διαμορφωθεί πάνω από τις 2.510 μονάδες, ο δε 20άρης αρκετά πάνω από τις 1.438, που ήταν το υψηλό της 30ης Σεπτεμβρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v