Νέες πιέσεις στις τράπεζες, από κοντά ΟΤΕ, ΟΠΑΠ

Επιμένουν οι πωλητές σε Εθνική αλλά και σε Alpha, Eurobank. Απώλειες έως 1,9% για τις τράπεζες που πιέζουν περαιτέρω στο ΓΔ προς τις 2.160. "Συνδράμουν" και ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Εντείνει τις ρευστοποιήσεις του ο σταθερός πωλητής της Εθνικής Τράπεζας πιέζοντας προς το χαμηλό των 16,9 ευρώ την τραπεζική μετοχή.

Εξέλιξη που επιβαρύνει συνολικότερα τον κλάδο, καθώς οι τράπεζες υποχωρούν έως 1,9% με τις συναλλαγές να αυξάνονται τα τελευταία 10-15 λεπτά και στις Alpha Bank, Εurobank.

Kατά 3,7% χαμηλότερα το ΤΤ στα 4,43 ευρώ, κατά 3,7% χαμηλότερα ο ΟΠΑΠ στα 14.46 ευρώ με το ΓΔ να γράφει χαμηλό στις 2.156,2 μονάδες. Δηλαδή όλο και κοντύτερα προς τις «επικίνδυνες» 2110 – 2.120 μονάδες.

Απώλειες και για τις μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ, που υποχωρούν 3,73% και και 3,75% αντίστοιχα, ενώ συνολικά 51 μετοχές καταγράφουν κέρδη, 121 υποχωρούν και 132 τίτλοι παραμένουν αμετάβλητοι.

Πτώση άνω του 10% για τις μετοχές των Ελφίκο, Λανακάμ και Πετζετάκις, ενώ ξεχωρίζουν με τα κέρδη οι Τεξαπρέτ, Φιερατέξ και Ικτίνος.

Αρνητικά επιδρούν και τα αποτελέσματα της JP Morgan κυρίως λόγω των υψηλών επισφαλειών που κατέγραψε η τράπεζα.

Το πρόβλημα της αγοράς έγκειται και στο, ότι δεδομένης της συγκυρίας είναι πιο εύκολο σε έναν παίκτη να ποντάρει "πωλητής" στα παράγωγα παρά να επιχειρήσει να βγάλει υπεραξίες από την υποκείμενη αγορά μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v