Εν αναμονή του Eurogroup και η Σοφοκλέους

Εβδομάδα σημαντικών ειδήσεων ξεκινά με την τάση στο ΧΑ να "περνά" από τις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin, τα αποτελέσματα δεικτοβαρών εισηγμένων, την κίνηση των διεθνών αγορών. Και triple witching την Παρασκευή.

Δεν θα πλήξει η αγορά την εβδομάδα που ξεκινά, καθώς αναμένονται αρετές και σημαντικές ειδήσεις.

Ξεκινώντας σήμερα από τη συνεδρίαση του Eurogroup, αξίζει να αναφερθεί ότι το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε αρκετά ήταν τα σχέδια ευρωδιάσωσης της Ελλάδας, που είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλα τόσα ήταν αυτά που διαψεύστηκαν.

Οπότε, σε κάθε περίπτωση, είναι απόλυτα φυσικό η αγορά να περιμένει τις ειδήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επίσης, αύριο, συνεδριάζει το Ecofin για την πρώτη τρίμηνη εξέταση του ΠΣΑ της Ελλάδας και μία θετική υποδοχή του προγράμματος, αν μη τι άλλο, θα «αγοράσει χρόνο» τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, όπου και θα υπάρχουν περισσότερο απτά αποτελέσματα, εκτιμούν οι αναλυτές του χώρου.

Όμως, σοβαρό ρόλο θα παίξουν στην εβδομαδιαία πορεία του ΧΑ και οι διεθνείς αγορές.

Αξίζει, εδώ να σημειωθεί καταρχήν, ότι τουλάχιστον για σήμερα τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν ήπια πτωτικό ξεκίνημα.

Όσον αφορά την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, 474 από τις 500 εταιρίες του S&P 500 ολοκλήρωσαν την ανακοίνωση των εταιρικών τους αποτελεσμάτων με την αναλογία θετικών προς αρνητικές εκπλήξεις να είναι 3,4 προς 1.

Ο εν λόγω δείκτης έκλεισε την Παρασκευή μέσα στη ζώνη αντίστασης 1.147-1.150 διατηρώντας το ανοδικό του σήμα.

Αν υπερκεραστεί η εν λόγω αντίσταση, η αμέσως επόμενη οριοθετείται στις 1.167-1.170 μονάδες, ενώ η πρώτη στήριξη στις 1.110 μονάδες.

Όμως, η εβδομάδα που ξεκινά εμπεριέχει σημαντικά εγχώρια αποτελέσματα.

Έτσι, από τους δεικτοβαρείς τίτλους, αποτελέσματα χρήσεως 2009 ανακοινώνουν στις 16/3 η Alpha Bank και στις 18/3 Τιτάνας και Εθνική Τράπεζα.

Η τελευταία πιθανότατα από σήμερα να «κληθεί να εξαργυρώσει» την πολύ καλή εικόνα για το 2009 που ανακοίνωσε η Finance Bank και η οποία αύξησε τα κέρδη της 79%.

Ο εν λόγω τίτλος συνεχίζει να ζητάει επιβεβαιωμένο κλείσιμο πάνω από τη ζώνη 16,30-16,80 προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις κίνησης προς τα 18,25 και 19,40 ευρώ. Η πρώτη στήριξη παραμένει στα 14,84 ευρώ.

Άλλος ένας τίτλος του 20άρη, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κινούμενος από φήμες για σημαντικές ειδήσεις είναι αυτός του Μυτιληναίου.

Σημαντική κινητικότητα στα ΣΜΕ
επί μετοχών, ενώ η μετοχή ξέφυγε από την αντίσταση των 4.,78 ευρώ με την αμέσως επόμενη να οριοθετείται στα 5,37 ευρώ.

Όμως, το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά συμπίπτει με το triple witching Μαρτίου και βέβαια αυτό πιθανόν να αυξήσει την υπάρχουσα μεταβλητότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 34.590 συμβόλαια του FTSE, λήξεως Μαρτίου, μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής δεν είχαν κλείσει, ή μετακυλιστεί θέσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v