Εγκλωβισμένο σε πτωτική αδράνεια το Χ.Α.

Τρίτη συνεχόμενη πτώση για τον ΓΔ με τον υψηλότερο τζίρο των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. Εικόνα εγκατάλειψης για τους τίτλους εκτός FTSE 20. Πτωτική η βραχυχρόνια και μακροχρόνια τάση.

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, που συνδυάστηκε με σχετική αύξηση του τζίρου (ο υψηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων) και επιθετικότερες διαθέσεις από πλευράς πωλητών.

Σε φάση αναμονής η επενδυτική κοινότητα, όσον αφορά την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, “ξεθωριάζουν” οι φήμες για άμεσες ανακατατάξεις στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο και σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη ειδησεογραφία, δημιουργούν ανησυχητικά “βαρίδια” στην ψυχολογία των όποιων αγοραστών έχουν απομείνει στην Σοφοκλέους.

Προβληματισμός από την εικόνα που παρουσιάζουν οι μετοχές του 20αρη (πλην Εθνικής που είναι πασιφανές ότι προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά υπέκυψε στο τέλος συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση χαμηλότερα από την θεωρούμενη ισχυρή στήριξη των 9,50 ευρώ) και η οποία επιβεβαιώνει ότι αρκετοί από τους εμπλεκόμενους θα προχωρούσαν σε ρευστοποιήσεις και άλλων τίτλων προκειμένου να μπουν στην αύξηση της Εθνικής.

Ενδεικτική της πτωτικής αδράνειας που επικρατεί στο Χ.Α., είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο τίτλος του Τιτάνα ο οποίος κατά πολλούς είναι μετοχή “σηματωρός” της τάσης εκτός Τραπεζικού ταμπλό.

Η εν λόγω μετοχή συμπλήρωσε πέντε πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση στις τελευταίες έξι και μάλιστα με αξιοπρόσεκτο όγκο συναλλαγών. Αν παραβιάσει καθοδικά την στήριξη των 13,74 ευρώ, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 12,10 ευρώ.

Εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης από την μέση και χαμηλότερα, είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες τίτλοι να κλείσουν με απώλειες μεγαλύτερες του 4% και η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών να διαμορφωθεί περίπου στο 1 προς 3, λες και η πτώση ξεκίνησε χθες (!!!)

Σύμφωνα με την άποψη αναλυτών του χώρου και με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμάται ότι η Αγορά έχει ήδη μπει σε φάση ταλαιπωρίας και πλαγιοκαθοδικής κίνησης (με μικρά ανοδικά διαλείμματα), εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας που θα προκύψει στο σύστημα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δύο αυξήσεων κεφαλαίου (Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου), το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 2,15 δισ ευρώ.

Ως εκ τούτου οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου συστήνουν αυξημένη ρευστότητα και άκρως επιλεκτικές κινήσεις για όσους κινούνται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Στα αίτια της σημερινής πτώσης αναφέρονται και τα νέα από την δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, καθώς το επιτόκιο ήταν σημαντικά υψηλότερο των προσδοκιών και έφτασε στο 4,82%, ξεπερνώντας και το αντίστοιχο του Ιουλίου (4,65%), όταν το επιτόκιο του αντίστοιχου Γερμανικού γραμματίου κινείται στο 0,42% (!!!)

Από την έκδοση αντλήθηκαν 1,17 δισ. ευρώ, ενώ στην έκδοση Ιουλίου αντλήθηκαν 1,625 δισ ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοπρασίες των εντόκων “ελέγχονται” σε ποσοστό περίπου 90% από τις εγχώριες Τράπεζες, δεν κατέστη δυνατό να πιεστούν πτωτικά τα επιτόκια σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία.

Το γεγονός είναι ιδιαίτερα αρνητικό καθώς συμπίπτει με την εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργού Οικονομικών σε ξένους επενδυτές σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, τόνισε αναλυτής που απασχολείται στο τμήμα ομολόγων εγχώριας ΑΧΕ και προσθέτει ότι μπορεί η διαφορά του επιτοκίου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έκδοση να είναι μικρή όμως η άνοδος του κόστους δανεισμού αντί της αναμενόμενης πτώσης, ερμηνεύθηκε ως λίαν ανησυχητικά ένδειξη από την Αγορά, την ώρα που αναζωπυρώνεται η κινδυνολογία περί αναδιαπραγμάτευσης του Ελληνικού χρέους.

Άλλωστε μία σύγκριση με εξάμηνες εκδόσεις που προηγήθηκαν από άλλες θεωρούμενες “προβληματικές” Χώρες, μόνο θλίψη μπορεί να φέρει για την εικόνα που διατηρεί η Ελληνική οικονομία στις Αγορές.

Έτσι στις 24/8 η Ισπανία δανείστηκε 1,3 δισ με επιτόκιο 1,037%, στις 26/8 η Ιταλία 9,58 δισ με επιτόκιο 0,958% και η Ιρλανδία στις 9/9 150 εκατ. με επιτόκιο 1,925%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε για την στήλη ο Στρατής Πολυχρονέας από το τμήμα ομολόγων της Solidus Sec.

Επιφυλακτική η εικόνα και στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς τα μηνύματα από βιομηχανική παραγωγή Ευρωζώνης και δείκτη ZEW δεν έτυχαν θετικής υποδοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου έμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Reuters- προέβλεπαν αύξηση κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή του Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 7,1% έναντι προβλέψεων για σημαντικά μεγαλύτερη ενίσχυση κατά 8%.

Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW για τη Γερμανία, υποχώρησε σημαντικά τον Σεπτέμβριο στο -4,3 από 14 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 9, βάσει δημοσκόπησης του Dow Jones Newswire.

Ανοδική αντίδραση από τις οριακά καλύτερες του αναμενομένου λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που παρουσίασαν αύξηση 0,4% τον Αύγουστο (εκτ. +0,3%), όμως και αυτή αποδείχθηκε μικρής διάρκειας μετά το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street.

Αντίθετα έως και εντυπωσιακή κρίνεται η μέχρι στιγμής κίνηση του χρυσού που στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κερδίζει περισσότερα από 22 δολάρια ανά ουγκιά και οδηγείται σε νέο ιστορικό υψηλό (!!!)

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του Χ.Α. αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έλειψαν και οι “μικροεκπλήξεις” από τις τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας τον τίτλο των Ελ. Πετρελαίων και στο χαμηλό ημέρας τις μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank, MPB και MIG.

Στο ταμπλό του 20αρη, μόνη “πράσινη” εξαίρεση ο τίτλος των Ελ. Πετρελαίων (+2,01%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος του Ελλάκτωρα.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 5% για Πειραιώς και MIG, του 3% για Τιτάνα, Βιοχάλκο, Eurobank, MPB και του 2% για την Alpha Bank.

Αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Κύπρου και Ταχ. Ταμιευτήριο και αρνητική ημερήσια μεταβολή για Αγροτική, Coca-Cola, Motor Oil, Jumbo.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά (!) φθάνοντας τις 2596,97 μονάδες (10.36), όμως μετά τις 10.56 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1556,34 (16.47) και έκλεισε στις 1563,36 μονάδες με απώλειες 1,53%, ενώ ο τζίρος σχετικά ενισχυμένος έφθασε τα 94,6 εκατ. από τα οποία τα 14,5 αφορούσαν “πακέτα”.

Κάκιστη η τελική εικόνα με 44 ανοδικές μετοχές έναντι 127 πτωτικών και 39 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 20%.


Δεν διαφαίνονται διαθέσεις σημαντικής ανοδικής κίνησης στο Χ.Α., καθώς η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής αποτελεί “βραχυπρόθεσμο βαρίδι” για την Σοφοκλέους, εκτιμά ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust η είδηση που θα συνεχίσει να δίνει τον τόνο στην Αγορά είναι η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά 1,8 δισ. ευρώ.
 
Άλλο ένα δισ. ευρώ υπολογίζει να εισπράξει η διοίκηση της ΕΤΕ από την πώληση του 20% της Τουρκικής Finansbank, κάτι που σημαίνει ότι η συνολική κεφαλαιακή ενίσχυση της μεγάλης Ελληνικής Τράπεζας θα είναι 2,8 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση εκτός από το ότι βελτιώνει αισθητά την ρευστότητα της ΕΤΕ ανοίγει το δρόμο και για ανάλογες κινήσεις των υπολοίπων Τραπεζών. Άλλωστε η κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω αυξήσεων κεφαλαίου είναι ο πλέον υγιής τρόπος για τη βελτίωση της ρευστότητας στις Τράπεζες και μέσω αυτών στην πραγματική οικονομία.

Στο μεταξύ η αρνητική πορεία της Ελληνικής οικονομίας οδηγεί πολλούς να αμφισβητούν την πιθανότητα της Χώρας να εξέλθει από την κρίση, με τον τρόπο και σε χρόνο που έχει περιγράψει η Κυβέρνηση. Τα αρνητικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου επανήλθαν και οι πιθανότητας αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους –κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη- επανήλθαν με υψηλά ποσοστά, γεγονός που οδήγησε το spread των δεκαετών Ελληνικών ομολόγων υψηλότερα από τις 900 μονάδες βάσης. Ποια στοιχεία διαμορφώνουν τις εκτιμήσεις;

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του οκταμήνου Ιανουάριος – Αύγουστος μειώθηκε κατά 32,2% έναντι του στόχου 39,5%. Ο πληθωρισμός τον Αύγουστο παρέμεινε σταθερός στο 5,5%. Το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου αναθεωρήθηκε από -3,5% στο -3,7% και όπως φαίνεται σε επίπεδο έτους η ύφεση θα διαμορφωθεί στο -4%.

Από χθες Δευτέρα η τρόικα βρίσκεται και πάλι για ελέγχους στην Αθήνα, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να εισπράξει η Ελλάδα την τρίτη δόση του δανείου γύρω στα Χριστούγεννα.

Στον ιδιωτικό τομέα τα σενάρια για συγχωνεύσεις Τραπεζών (Alpha – Eurobank) εξακολουθούν να κυριαρχούν και να επηρεάζουν τις τιμές τους, ενώ και η αναμονή των αποφάσεων της Κυβέρνησης για το μέλλον των Κρατικών Τραπεζών –ο πρωθυπουργός χθες ανέφερε σαφώς ότι θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός δημόσιος Τραπεζικός πυλώνας- δημιουργεί ένα σύνθετο παζλ που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους κερδοσκόπους, οι οποίοι το εκμεταλλεύονται αναλόγως.

Πάντως, τα εταιρικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου και η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας δεν συνηγορούν προς το παρόν για ανοδική τάση στο Γενικό Δείκτη, όποτε μόνο ευκαιριακές διακυμάνσεις για βραχυπρόθεσμους επενδυτές μπορούμε να αναμένουμε.

Στο διεθνές πεδίο οι Αγορές “ψάχνονται” και κινούνται σε περιορισμένο εύρος τιμών, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων και χωρίς κατεύθυνση. Η ανακοίνωση του προέδρου της FED ότι τα σημάδια δείχνουν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ εξισορροπήθηκε από τη δέσμευσή του ότι αν απαιτηθεί η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, δηλαδή να αγοράσει κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Οι Αγορές σταθεροποιήθηκαν, αλλά παραμένουν σε κατάσταση αναμονής. Το μεγάλο στοίχημα παραμένει αν οι μεγάλες οικονομίες θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ανάκαμψη ή θα επανέλθουν στην ύφεση μετά το τέλος των Κρατικών ενισχύσεων. Ένα δίλημμα στο οποίο οι αναλυτές δεν έχουν απάντηση, αφού οι γνώμες που διατυπώνονται είναι διφορούμενες.

Οι τιμές των ομολόγων δείχνουν σταθερές, λόγω ανυπαρξίας κινήτρων. Έτσι κι αλλιώς αυτή την περίοδο οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές αποφεύγουν τις Αγορές Κρατικών ομολόγων, εκτός αυτών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια. Ο χαμηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ και τα δημοσιονομικά προβλήματα των Περιφερειακών Χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να διατηρήσουν τα βασικά επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, επί μακρό χρονικό διάστημα.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με την τεχνική άποψη του κ. Σωτηρόπουλου, η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, ενώ μετά και τις τελευταίες συνεδριάσεις και η βραχυπρόθεσμη τάση “βλέπει νότια”. Για να υπάρξουν “αποχρώσες ενδείξεις” αλλαγής κλίματος, πρέπει τόσο ο Γενικός όσο και ο FTSE να δώσουν συνεχή κλεισίματα υψηλότερα από τον απλό ΚΜΟ των 30 ημερών που σήμερα εντοπίζεται στις 1622 και 792 μονάδες αντίστοιχα.

Μέχρι πρότινος στάση αναμονής για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης εντόπιζε ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ) που επισημαίνει: “Διαγραμματικά ο δείκτης βρισκόταν σε στάση αναμονής ενόψει λήξεως των παραγώγων και ανακοίνωσης των ημερομηνιών διεξαγωγής της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Ζητούμενο για τη συνέχεια θα είναι η διατήρηση ή μη σε επίπεδο κλεισίματος της περιοχής στήριξης των 764 μονάδων. Έτσι ενώ η πιθανή διατήρηση του FTSE πάνω από την εν λόγω στήριξη θα καλλιεργήσει συνθήκες βίαιης ανοδικής εκτόνωσης προς τις 790 με 800 μονάδες, η καθοδική της διάσπαση με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα φέρει το δείκτη με συνοπτικές διαδικασίες προς το όριο των 737 μονάδων”.

Η αρνητική αυτονόμηση της εγχώριας Αγοράς έναντι των διεθνών Χρηματαγορών σε συνδυασμό με τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αντίστροφης του τρέχοντος αρνητικού κλίματος, επισημαίνει το τμήμα τεχνικής ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Επιπλέον, αρνητικό στοιχείο αποτελεί η καθυστέρηση εξελίξεων στον Τραπεζικό κλάδο, με τους φόβους για νέες αυξήσεις κεφαλαίων να διατηρούν τις πιέσεις.

Στον αντίποδα, δεν αποκλείονται επιμέρους διαφοροποιήσεις σε τίτλους των οποίων οι αποτιμήσεις κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα (Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil).

Τεχνικά, στήριξη παραμένουν οι 1.580 μονάδες, περιοχή από την οποία διέρχεται η χρονοσειρά των 15 ημερών, επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση της οποίας θα ενεργοποιήσει σήματα εξόδου με τις επόμενες στηρίξεις να οριοθετούνται στις 1515 και 1450 μονάδες, εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της ΑΧΕ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Καθαρά πτωτική συνεδρίαση που συνδυάστηκε με σημαντική αύξηση των συναλλαγών λόγω μετακύλισης θέσεων.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με υποδεέστερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη αύξησαν τις υποτιμήσεις του πρώτου μήνα στο 0,52% και του δεύτερου (Δεκέμβριος) στο 1,73%.

Περισσότερο “short” θέσεις μετακυλίουν τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 27533, τιμή εκκαθάρισης 753,48) κινήθηκαν μεταξύ 750,25 και 772,75 μονάδων.

Παρέμεινε σε ελεγχόμενα επίπεδα ο δανεισμός τίτλων (145000 Εθνική, 10000 Alpha Bank, 60800 Eurobank, 17100 ΟΤΕ, 20000 Ελλάκτωρ, 12000 Σιδενόρ, 61000 Κύπρου, 10000 Jumbo, 20000 Alapis), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (8790), Alpha Bank (2471), Πειραιώς (1822), Eurobank (3223), ΟΤΕ (3164), MIG (4610), Ταχ. Ταμιευτήριο (1868), Μυτιληναίος (709), Αγροτική (969), MPB (2056), ΓΕΚ (1263), Ιντρακόμ (3055), ΟΠΑΠ (485), Coca-Cola (265), Ελλάκτωρ (473), Intralot (651), Κύπρου (378), Ελ. Πετρέλαια (205), Τιτάν (136), ΕΧΑΕ (139), Μέτκα (431), ΔΕΗ (2705).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 14/9 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (91225 τεμ.), ΟΤΕ (11279 τεμ.), Τιτάνα (59449 τεμ.), MIG (333500 τεμ.), Coca-Cola (75862 τεμ.), Intralot (7544 τεμ.), Alapis (20000 τεμ.), Πειραιώς (196400 τεμ.), Σιδενόρ (12000 τεμ.).

Το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε Εθνική (188225 τεμ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7678453 τεμ.), Eurobank (16277564 τεμ.), Εθνική (33240513 τεμ.), Κύπρου (8167737 τεμ.), Πειραιώς (11568682 τεμ.).

Ας σημειωθεί ότι 16531 συμβόλαια του FTSE, λήξεως Σεπτεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ARROWGRASS CAPITAL PARTNERS LLP γνωστοποιεί με την από 13/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Arrowgrass Capital Partners. Ονομασία Εκδότη: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 825.000 μετοχές - CFD. Η ανοικτή θέση αυξήθηκε κατά 144.325 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,14%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία JANE STREET GROUP γνωστοποιεί με την από 13/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Jane Street Group. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 766.167 μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,13%. Ημερομηνία απόκτησης θέσης μεγαλύτερης του 0,10%: 10 Σεπτεμβρίου 2010 (κλείσιμο συνεδρίασης).

Η διαχειρίστρια εταιρεία JANE STREET GROUP γνωστοποιεί με την από 14/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Jane Street Group. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 739.100 μετοχές. Η ανοικτή θέση μειώθηκε κατά 27.067 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,12%. Ημερομηνία Μεταβολής Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 14 Σεπτεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v