Σοφοκλέους: Ζητούμενο η συντήρηση άνω των 1.475

Μικρά, μεθοδικά, προσεκτικά βήματα με τον ΓΔ πάνω από τις 1.500 και την Εθνική για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με βάση τα 8 ευρώ. Λεπτές ισορροπίες και στο ΧΑ, ενισχύονται μη-τραπεζικές στηρίξεις του 20άρη.

Δεύτερη συνεχόμενη άνοδος με ΔΕΗ και ΟΠΑΠ (όπως σημείωνε εχθές ο Θανάσης Σταυρόπουλος) ήπια διόρθωση στην Wall, τον DAX σε φορά προς την κορυφή των 6.360 μονάδων και την Εθνική να μονοπωλεί το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις 1.512,4 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (μας αρκεί σε αυτή τη φάση που λειτούργησε η… πονηρή περιοχή των 1.475 μονάδων), στις 737,9 ο FΤ 20 με τις τράπεζες οριακά χαμηλότερα των 1.600 μονάδων και την Εθνική στα 8,02 ευρώ.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο "κλείσιμο" της μετοχής σε τιμές των 8 ευρώ και άνω… με τοπικό πυθμένα στα 7,66 συνεκτιμώμενης της αποκοπής του δικαιώματος (1,39 ευρώ) και τιμή συμμετοχής στα 5,20 ευρώ.

Ενδιαφέροντα επί μέρους στοιχεία που συνεξετάζονται τόσο από βραχυπρόθεσμους παίκτες όσο και από πιο επενδυτικούς κύκλους της αγοράς.

Το… τι δείχνει η στατιστική των α.μ.κ της Εθνικής έχει επίσης ενδιαφέρον, καθώς τόσο η αύξηση του ΄06 όσο και η περυσινή "κρύβουν" ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, τεχνικές και όχι μόνο. Όμως από τη στιγμή, που το ΧΑ αλλά και η Ευρώπη ευρύτερα έχει εισέλθει σε μία περίοδο άντλησης κεφαλαίων, ενίσχυσης της επάρκειας των τραπεζικών ομίλων και των δυνάμεων του Συστήματος θα πρέπει να συνεκτιμώνται παράμετροι όπως αυτοί που αναφέρονται από το The Banker… η μεταβλητότητα σκοτώνει τις δημόσιες εγγραφές.

Η μετοχή της ΔΕΗ στα 11,67 ευρώ με "πολύτιμες βοήθειες" εχθές τόσο για τον 20άρη όσο για τον ΓΔ, με ό τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια. Ζητούμενη και σήμερα η συντήρηση του ΧΑ υψηλότερα των 1.475 μονάδων σε κάθε περίπτωση και ει δυνατόν η περαιτέρω μικρή έστω ενίσχυση των βασικών δεικτών προς τις 1.525 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v