Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η άνοδος στη Σοφοκλέους

Mε επιθετικές κινήσεις οι αγοραστές ωθούν το ΧΑ στην περιοχή των 965-970 μονάδων. Υπεραποδίδουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ αλλά και Μυτιληναίος, MIG. Βοήθειες από 3Ε, Τρ. Κύπρου, ΕΛΠΕ. Πτώση για Εθνική.

Ισχυροποιείται η ανοδική αντίδραση στο Χ.Α. Κατά 2,5% ενισχυόταν πριν από λίγο ο FTSE Large Cap φτάνοντας τις 315 μονάδες, ενώ κέρδη 2,4% σημειώνει και ο Γ.Δ., που επανέρχεται στην ζώνη των 965-970 μονάδων.

Οι αγοραστές έγιναν επιθετικότεροι μετά τις 14.30 εστιάζοντας κυρίως σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ «τραβώντας» μετά τις 14.35 τη μετοχή της Επιχείρησης έως τα 6,85 ευρώ (7,9%).

Το ποντάρισμα επιχειρείται και πάλι με μοχλό τη μη τραπεζική τριάδα και με τη συνδρομή της . Είναι ενδεικτικό πως από τα περίπου 50 εκατ. ευρώ σχεδόν τα μισά είχαν αλλάξει χέρια σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ενώ άλλα 5,5 εκατ. στην .

Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν την ενίσχυση της αντίδρασης και στις πληροφορίες που θέλουν η κυβέρνηση και η τρόικα να βρίσκουν κοινό τόπο και να συμφωνούν.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε εύλογο χρόνο. Πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, υπενθυμίζοντας όπως και στα προηγούμενα σχόλιά μας πως μεθαύριο Παρασκευή λήγει η πρώτη σειρά τριών παραγώγων, στο πρώτο triple witching για το 2013.

Η πλειονότητα των μετοχών του 25άρη και του FT mid υπεραπέδιδε με ενδεικτική τη διακύμανση των Μυτιληναίου, Τέρνα Ενεργειακής, MIG, ΕΧΑΕ Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, αλλά και ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή, Σιδενόρ, Intracom.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v