Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παιχνίδι για δυο στο ταμπλό του ΧΑ

Οι μετοχές Alpha και Πειραιώς ξεχωρίζουν με διψήφια κέρδη. Ακολουθεί και η Eurobank. Σταθεροποιητικά πέριξ των 975 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ αλλά και ΔΕΗ.

Με την λίγο έως πολύ αναμενόμενη υπεραντίδραση των συστημικών τραπεζών συνεχίζεται η πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου.

Με διψήφιες αποδόσεις για Alpha Bank και Πειραιώς, με τους βασικούς δείκτες στην περιοχή των 975 μονάδων ο Γενικός Δείκτης και των 320-325 μονάδων ο FTSE 25.

Στις 13.30 η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 38 εκατ. ευρώ, από τα οποία 7,3 εκατ. στον ΟΤΕ και 3,8 εκατ. στον ΟΠΑΠ. Και οι δύο μετοχές υποχωρούν, με τους πωλητές να συνεχίζουν να κατοχυρώνουν θέσεις τους, κυρίως στον ΟΠΑΠ.

Σε κατοχύρωση κυρίως βραχυπρόθεσμων θέσεων αποδίδονται οι πωλήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, που λόγω της αναβάθμισής του στους δείκτες MSCI αποτέλεσε βραχυπρόθεσμο στοίχημα για αρκετούς παίκτες, ξένους και Έλληνες.

Σημειωτέον πως η μετοχή του ΟΤΕ έχει ενισχυθεί 43,81% σε διάστημα μηνός. Στοίχημα παίχτηκε και στον ΟΠΑΠ, με τη μετοχή να έχει αποδώσει 15,20% την ίδια περίοδο. Σε διάστημα μηνός η μετοχή της ΔΕΗ έχει ενισχυθεί 40%, φτάνοντας νωρίτερα στα 7,38 ευρώ.

Αναστροφή της τάσης καταγράφεται στις τράπεζες, μετά το άδειασμα που προηγήθηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Έως το 1,16 ευρώ η Alpha Bank, έως το 0,246 ευρώ η Πειραιώς, έως το 0,687 ευρώ η Εθνική, έως το 0,215 ευρώ η Eurobank.

Στο τι παιζόταν με τις τραπεζικές μετοχές στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις το euro2day.gr είχε αναφερθεί ξεκάθαρα και ρητά.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 25άρη συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση των ΕΧΑΕ, MIG, Intralot, Eurobank Properties, Μέτκα, Σωληνουργείων Κορίνθου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, FFG.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον δείκτη να συνεχίζει να προηγείται (1.130-1.135 μονάδες), ξεχωρίζουν Αττικής, ΓΕΚ Τέρνα, Σιδενόρ, Fourlis, Creta Farms.

Στα σχόλιά μας της 29ης, κυρίως όμως της 30ής/4, κάναμε ειδική αναφορά στο άτσαλο άδειασμα στις μετοχές των συστημικών τραπεζών, στις τεχνικές ενδείξεις που δεν μας έπειθαν για την άτακτη υποχώρησή τους και στο μάζεμα που επιχειρούσαν κυρίως «ισχυρά χέρια» από τα χαμηλά της Τρίτης.

Ανάλογη εκτίμηση και θέση είχαν και αρκετοί φίλοι κι αναγνώστες του euro2day.gr.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v