Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2008

Σφηνάκια για Nexans, Ρόκα και... Forthnet

Σφηνάκια για Nexans, Ρόκα και... Forthnet
NEXANS : Η βιομηχανία είδε το μικτό περιθώριο να εκτινάσσεται κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου της φετινής χρήσης στο 13,2% από 8,6% χάρη στη διακράτηση αποθεμάτων α΄ ύλης αγορασμένων σε φθηνότερες τιμές και την αλλαγή σύνθεσης πωλήσεων (ακόμη μεγαλύτερη η συμμετοχή των πωλήσεων καλωδίων ενέργειας στις συνολικές πωλήσεις).

Η βελτίωση διατηρήθηκε σε όλες τις γραμμές, με αποτέλεσμα να εμφανίσει τριπλασιασμό καθαρών κερδών. Τα αποθέματά της ήταν σημαντικά μειωμένα στις 31/3 σε σχέση με το τέλος του 2007. Η βιομηχανία μείωσε επίσης κατά 4,5 εκατ. ευρώ τα βραχυπρόθεσμα δάνειά της χάρη στις ισχυρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες.
 
Tην εικόνα χαλάει μόνο η αδιαφορία των βασικών μετόχων για το χρηματιστήριο, ενώ η πορεία της τιμής δείχνει την αξία του κανόνα... "buy the rumor sell the fact".

--------------------------------------------------

ΡΟΚΑΣ: Ταμειακά διαθέσιμα 20 εκατ. ευρώ είχε στις 31/3/08 η εισηγμένη. Τα μακροπρόθεσμα δάνειά της μειώθηκαν στα 31,9 από 34,9 εκατ. ευρώ όπως και οι υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές (2,9 από 8,2 εκατ. ευρώ).

Στον αντίποδα, τα έξοδα διοίκησης συνέχισαν να αυξάνονται (1,1 από 0,7 εκατ. ευρώ), ενώ εντύπωση προκάλεσαν και οι αυξημένοι φόροι. Η αλλαγή σύνθεσης πωλήσεων με άνοδο των πωλήσεων ηλεκτρομηχανολογικού τομέα και μείωση των πωλήσεων ενέργειας οδήγησε και σε μείωση του μικτού κέρδους.

Μία ακόμη από τις μετοχές που δεν είδαν... "άσπρη μέρα" κατόπιν της απόκτησης πλειοψηφίας από διεθνή κολοσσό!

-------------------------------------------------------------

Forthnet : Με την τιμή διάθεσης της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου να είναι στα 2,57 ευρώ παρέχεται η ευκαιρία ενός άλλου "start up" για όσους επιδιώκουν να γίνουν μέτοχοι.

Πέραν της χαμηλής τιμής, άλλωστε, δίνεται δικαίωμα προεγγραφής για αδιάθετες μετοχές με όριο το τετραπλάσιο των κανονικά ασκηθέντων δικαιωμάτων κάθε μετόχου. 

Σημειώνεται ότι ο νόμος εξαιρεί από υποχρέωση δημόσιας πρότασης την περίπτωση απόκτησης ποσοστού μέσω άσκησης αδιάθετων, όταν έχει προηγηθεί προεγγραφή.

Οπότε, μπορεί να δούμε τους Άραβες της FORGENDO να διαθέτουν στο τέλος του έργου είτε καταστατική μειοψηφία του 33,34% (ήδη κατέχουν το 21%) είτε και παραπάνω ποσοστά (ακόμη και απολύτως πλειοψηφικά), ανάλογα με το πόσοι άλλοι μέτοχοι θα ασκήσουν τα κανονικά δικαιώματα και τα δικαιώματα προεγγραφής. 

Τα ποσά είναι μεγάλα και ήδη το ΙΓΜΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει πλήρως σε αναλογία με τα ποσοστά που θα εμφάνιζε.

Η μετοχή έφτασε σε κάποια φάση έως τα 4,82 ευρώ και βρίσκεται τώρα στα 5,6 ευρώ, όταν το υψηλό 12μήνου ήταν στα 11,58 ευρώ. Αυτό, όμως, υπό τις σημερινές συνθήκες (και με την αύξηση στα 2,57 ευρώ) δεν λέει απολύτως τίποτα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v