Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2006

… περί ”πολυεθνικών” ολιγοπωλίων!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η συγκρότηση τεράστιων πολυεθνικών επιχειρήσεων είναι ”πανάκεια”, τουλάχιστον για τον έρημο τον... καταναλωτή-πελάτη.

Κάποιοι αναλυτές έχουν ήδη επισημάνει ”διακριτικά”, ότι μέσα από τις δεκάδες δεκάδων εξαγορές και συγχωνεύσεις, έχουν αρχίσει να σχηματίζονται πολυεθνικά ”ολιγοπώλια” τα οποία αυξάνουν τα κέρδη τους (μην ξεχνάμε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων παγκοσμίως είναι σε επίπεδα ρεκόρ, χωρίς αντίστοιχη ανάπτυξη των οικονομιών), εκμεταλλευόμενα τη δύναμη που έχουν αποκτήσει, να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τις τιμές τους στον πελάτη-καταναλωτή.

Σε ότι αφορά δε τον τραπεζικό τομέα, υπάρχουν εδώ και κάποια χρόνια ”φωνές” στις ΗΠΑ οι οποίες –με στοιχεία- τεκμηριώνουν ότι η συγκέντρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε λιγότερα χέρια, ΔΕΝ έχει αποβεί προς όφελος του πελάτη!!!

Κι αυτό μάλλον δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του καπιταλισμού.

Σχετικά μπορείτε να δείτε και θέμα των Financial Times που μεταφράσαμε στο euro2day.gr(http://www.euro2day.gr/articles/100736/) για τον... ”φόρο κατανάλωσης”, όπως χαρακτήρισε αρμόδια κοινοτική επίπροπος τις υπέρογκες προμήθειες που χρεώνουν οι Visa και Mastercard!!!

Αυτά το ολίγα για... σκέψη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v