Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2006

Η ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ, η ”καμπανίτσα” και η... ταμπακέρα

Θα διαβάσατε τις προηγούμενες ημέρες για την… καμπανίτσα που ”έφαγαν” οι κ. Βερνίκος και Λεβεντάκης.

Μιλάμε για πρόστιμα που είναι… ψίχουλα για τους ”αρχιλεβεντάκηδες”, καθότι δεν ξεπέρασαν τα 10.000 ευρώ στον καθένα, ενώ από ένα… πεντοχίλιαρο έπεσε στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αιτία, το γεγονός ότι η εισηγμένη ”δεν διέθετε εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας ούτε οργανωμένο τμήμα εσωτερικού ελέγχου, κατά παράβαση των όσων προβλέπονται από τη νομοθεσία της εταιρικής διακυβέρνησης των εισηγμένων εταιριών”.

Μακάρι όμως το πράγμα να τελείωνε εδώ. Διότι η... ταμπακέρα είναι αλλού!

Στις 10 Μαρτίου η Κεφαλαιαγορά ζήτησε παράταση της αναστολής διαπραγμάτευσης για την εταιρία, ώστε να δει πρώτα τα αποτελέσματα του 2005 και το πιστοποιητικό ελέγχου των ορκωτών, καθώς φαίνεται ότι τα αποτελέσματα της συνδεδεμένης Ελληνικά Εκκοκκιστήρια (που επίσης έκαναν κάποια… τέρμινα να εμφανιστούν) έβαλαν ”ψύλλους στα αφτιά” των αρμοδίων.

Βεβαίως τώρα έχουμε τέλος Απριλίου, και όσο είδατε εσείς αποτελέσματα 2005 της Λεβεντάκης, άλλο τόσο τα είδε και η Κεφαλαιαγορά!

Ήδη η εταιρία πάει για ένα τετράμηνο σε ”προσωρινή αναστολή” (άρχισε στις 9/1/06), ενώ θυμίζουμε ότι η διαπραγμάτευσή της είχε ανασταλεί και παλιότερα, διότι δεν διέθετε… τις προϋποθέσεις οργάνωσης και λειτουργίας που προβλέπονται από τις διατάξεις και τον κανονισμό συμπεριφοράς των εισηγμένων.

Εν ολίγοις, ”κλάψτα… Χαράλαμπε”.

Κι όμως, ουδείς φαίνεται να ασχολείται με όλο αυτό το φοβερό deal μέσω του οποίου η Βερνίκος έγινε στο ”τάκα τάκα” Λεβεντάκης, και απο τότε δεν είδε άσπρη μέρα ούτε με τα... χιόνια!

Μιλάμε για τότε που ο κ. Βερνίκος με... αυτοθυσία αγόραζε από την εισηγμένη τις θυγατρικές της (αυτές με τα κότερα κ.λπ.), προκειμένου η τελευταία να μπορέσει να αποκτήσει την Ελληνικά Εκκοκκιστήρια και να περάσει στην ”αυτοκρατορία” Λεβεντάκη, ώστε να απολαμβάνουν τώρα αυτό το πρωτοφανές... όφελος οι λοιποί μέτοχοί της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v