Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2006

Προοδευτική: Καλά νέα εις... διπλούν

Ενός καλού και άλλα... έπονται, τουλάχιστον στην περίπτωση της Προοδευτικής.

Διότι πέρα από την ένταξη της εταιρίας στην Κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών (που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα), η Προοδευτική έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, δεχθεί πρόταση για την πώληση του ποσοστού της στη Γέφυρα, με τίμημα το οποίο φαίνεται να κινείται στην περιοχή των 15 εκατ. ευρώ.

Αν και η συμφωνία για να ολοκληρωθεί πέρα από τις προφορικές διαπραγματεύσεις πρέπει να περάσει και από μια σειρά εγκρίσεων, η μεταβίβαση του ποσοστού μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη για δύο βασικούς λόγους:

- Η Προοδευτική θέλει να πουλήσει το συγκεκριμένο ποσοστό για λόγους ενίσχυσης της οικονομικής της εικόνας, κι αυτό έχει εκφραστεί από τη διοίκησή της στην τελευταία γενική συνέλευση.

- Οι ”μνηστήρες” -δηλαδή οι εταιρείες Vinci (συμμετέχει με ποσοστό 53%), όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής (ποσοστό 15,48%), Αθηνά (7,74%) και Παντεχνική (4,84%) kai JP AΒΑΞ (με 11,2%)-, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την σύσταση της Κ/Ξ του έργου, είναι οι προτιμητέοι αγοραστές για όποιον θελήσει να αποχωρήσει.

Y.Γ.: Με τα αρχοντοχωριάτικα καμώματα γνωστού -και αρκετά... κοσμικού- εισηγμένου ασχολείται σήμερα η στήλη ”Ιοβόλος”, συνδυάζοντάς τα με μια αγγλοσαξονική ρήση που αξίζει να απομνημονεύσετε.

Ένα ”κλικ” από την home page του in2life.gr και... φτάσατε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v