Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2006

Οικονομολόγοι μεν, αλλά από marketing... τίποτα!

Επαγγελματικό ταμείο για τα μέλη του, ονόματι ΕΤΑΟ, ετοιμάζει (και ορθά) το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ο λόγος προφανής: η διαφαινόμενη ανεπάρκεια από την πλευρά των… κανονικών Ταμείων.

Το ΟΕΕ, λοιπόν, έστειλε επιστολή στα μέλη του, ζητώντας την (προαιρετική) συμμετοχή τους. Ωστόσο, ενώ είναι σαφές ποιες θα είναι οι εισφορές (επίσης προαιρετικές στο ύψος, από 60 έως 1.500 ευρώ ανά τρίμηνο), δεν είναι καθόλου σαφής η πλευρά των… επενδυτικών τοποθετήσεων.

Στην ενημερωτική επιστολή αναφέρεται απλώς ότι κάποια ΑΕΔΑΚ θα επιλεχθεί για να διαχειρίζεται το Αμοιβαίο που θα συγκροτηθεί, ενώ δεν δίδονται καθόλου στοιχεία για το ποια θα είναι η επενδυτική πολιτική του Αμοιβαίου.

Στο ίδιο το site υπάρχει το καταστατικό του ταμείου, ενώ γίνονται επίσης… αφηρημένες αναφορές στην επενδυτική πολιτική με βάση τους νόμους που διέπουν τα συγκεκριμένα επενδυτικά - ασφαλιστικά σχήματα.

Αυτό που λείπει κατά την άποψη της στήλης είναι το… κίνητρο για τους οικονομολόγους - μέλη του, ώστε να αντιληφθούν εύκολα και άμεσα ΓΙΑΤΙ θα είναι καλύτερο να συμμετάσχουν σε αυτό το ταμείο, αντί, για παράδειγμα, να επενδύουν ανά τακτά διαστήματα κάποια ποσά σε ένα από τα επενδυτικά - ασφαλιστικά προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά, συνήθως συνδεδεμένα με Αμοιβαία Κεφάλαια.

Κι αυτό, αγαπητοί φίλοι του ΟΕΕ, είναι μια σοβαρή παράλειψη…

Ακόμη κι όταν είναι μη κερδοσκοπική μια πρωτοβουλία, πρέπει να την... ”πουλάς” ή, αν προτιμάτε, να την ”μαρκετάρεις” καλά, για να έχει όσο το δυνατόν πιο μεγάλο αποτέλεσμα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v