Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2006

Η ”μάχη” της HYATT No 2

Oι πληροφορίες μας λοιπόν λένε ότι εκπρόσωποι της BC Partners προσπάθησαν να... υπερκεράσουν το πρόβλημα διά της πλαγίας. Πώς; Θυμάστε σχετικά πρόσφατα που η Proton Bank ήθελε να συγχωνευθεί με τις εισηγμένες ΑΕΕΧ που ήταν στον ευρύτερο κύκλο των συμφερόντων της, χωρίς να έχει μπει στο ΄χρηματιστήριο;

Κάτι τέτοιο φέρεται να ζήτησαν και οι κύριοι της BC. Ένα cash merger της εισηγμένης με τη μη εισηγμένη εταιρία (100% συμφερόντων της BC) που ελέγχει το 53% των μετοχών της HYATT.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Εισηγμένες εταιρίες θα γίνονταν μη εισηγμένες, χωρίς να απαιτηθεί η ”συμφωνία” του 95% ή έστω του 90% (με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε και θα ισχύσει εντός περίπου 20 ημερών)!

Μόνο που οι αρχές καθόλου δεν έχουν συμφωνήσει με αυτή τη μεθόδευση. Όπως δεν είχαν συμφωνήσει και στην περίπτωση της Proton. Διότι έτσι θα ανοίξουν οι... ασκοί του Αιόλου... γενικώς!

Υ.Γ.: Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μας ότι υπάρχουν πιέσεις με μικροεκβιασμούς για δήθεν διαμαρτυρίες στο εξωτερικό περί ”κακής μεταχείρισης” των... ξένων επενδυτών (!), που πήραν την πλειοψηφία με ένα σωρό λεφτά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι κακοήθειες ”ανταγωνιστών”.

Διότι τι χειρότερο θα μπορούσε να ακουστεί για τη χώρα μας, όχι μόνο εκτός αλλά και ΕΝΤΟΣ συνόρων, από το ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματα μειοψηφίας των μετόχων;

Υ.Γ.2: Υπο αυτές τις συνθήκες τι πιθανότητες έχει να πετύχει η Δημόσια Προσφορά; Μάλλον όχι πολλές. Εν τούτοις, αυτό δε σημαίνει όμως ότι η τιμή θα αυξηθεί. Μπορεί η HYATΤ απλώς να παραμείνει εισηγμένη μέχρι... νεωτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v