Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 23 2006

”Σφηνάκια” να πάνε κάτω τα... φαρμάκια!

ΛΑΒΙ: Μέχρι κάποια στιγμή απειλούσε να είναι η… μόνη μετοχή (μαζί με τον… Εμπορικό Δεσμό!) που θα ανέβει ”δυνατά” στην καταρρέουσα χθες Σοφοκλέους.

Να υποθέσουμε ότι αυτή η χθεσινή κίνηση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι πήρε επιτέλους η Lavipharm την πολυπόθητη άδεια για το φάρμακο στις ΗΠΑ;

Κι αν είναι έτσι, γιατί θα πρέπει να το υποθέτουμε ή να το διαβάζουμε σε παρασκηνιακές φρασούλες; Γιατί να μη μας το πει επίσημα η εταιρία;

ΠΡΟΦ: Άνοδο της τάξεως του 60% στις πωλήσεις και τριψήφια ποσοστά σε EBITDA και κέρδη για το α΄τρίμηνο ανακοίνωσε χθες η Profile, η οποία σήμερα έχει παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ.

Λίγο… ”κατσικοπόδαρη” από timing, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η εταιρία ”μαζεύει” συνεχώς δουλειές εντός, αλλά και εκτός συνόρων. Μια ματιά στις ανακοινώσεις της (από την καρτέλα μετοχής του euro2day) θα σας το επιβεβαιώσει.

ΜΡΦΚΟ: Να ένας τίτλος που δεν αφέθηκε στην τύχη του από τους αγοραστές και έκλεισε με μικρές απώλειες σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο.

Χθες ανακοινώθηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο. Τέσσερις Άραβες παρόντες (στα 13 μέλη), όπως επίσης και η κ. Δέσποινα Θεοχαράκη.

Αντιπρόεδρος ΚΑΙ διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος, όπως μάθαμε, επέλεξε να αμείβεται με το συμβολικό ποσό των… 500 ευρώ το μήνα!

Μια κίνηση που δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε, μιας και ο κ. Βγενόπουλος εξακολουθεί να είναι σημαντικός μέτοχος (διατηρεί ποσοστό 6,75%), αλλά και ”κουμανταδόρος” του σχήματος.

Οπότε τι πιο υπεύθυνο από το να ”αμείβεται” από την αύξηση της τιμής της μετοχής και από το μέρισμα που θα επιτύχει, στην ίδια μοίρα δηλαδή με τους υπόλοιπους μετόχους, βασικούς και μη, που τον εμπιστεύονται.

ΔΟΜΙΚ: Από τα 0,70 ευρώ έφτασε σε χρόνο dt στα… 1,58 ευρώ η μετοχή της καλής κατασκευαστικής από την Κρήτη. Είναι αυτό που λέμε: ”Ακόμη δεν τον είδαμε… Βαγγέλη τον βαφτίσαμε”! Ευτυχώς, χθες, αποφάσισαν να πάρουν και καμιά... ανάσα οι σύντεκνοι!

Και έπεσε 12% με τη μία το χαρτί.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Όχι μία, αλλά… 4 μετοχές (με απώλειες από 13% και πάνω) είχε ο όμιλος ανάμεσα στις 20 που κατέγραψαν χθες τη μεγαλύτερη πτώση!

Δεύτερη ψυχρολουσία για τους… απρόσεκτους (το λέμε για όσους δεν θυμούνται τι συνέβη στην προηγούμενη διόρθωση), καθώς οι απώλειες των τελευταίων ημερών κινούνται στο 20% για τις μετοχές του ομίλου, ενίοτε και παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v