Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2006

Δελτία … πανηγυρισμών:Μια πρόταση για ”τυποποίηση”

Κάποιοι φίλοι αναγνώστες διάβασαν το σχόλιο της στήλης για τα ”δελτία… πανηγυρισμών” που κυκλοφορούν ορισμένες εισηγμένες σε σχέση με τα αποτελέσματά τους και έθεσαν το ερώτημα με ποιον τρόπο θα μπορούσε να θεραπευτεί αυτό το φαινόμενο.

Κατά την άποψή μας δεν έχει τόσο σημασία τι θα επιλέξει να προβάλλει περισσότερο ή λιγότερο η κάθε εταιρία, σε σχέση με τα αποτελέσματά της. Σημασία έχει να περιλαμβάνει το δελτίο Τύπου όλα τα απαραίτητα στοιχεία, σε απόλυτες τιμές.

Ως τέτοια, θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα λειτουργικά – μικτά κέρδη, τα EBITDA, τα καθαρά προ φόρων κέρδη, τα κέρδη μετά από φόρους, και βέβαια ο κύκλος εργασιών, καθώς επίσης και η μεταβολή στα ίδια κεφάλαια και στη σχέση των τελευταίων με τις υποχρεώσεις.

Αυτό που εν ολίγοις φαίνεται να έχει σημασία, είναι να ”τυποποιηθεί” ως προς το ελάχιστο περιεχόμενό του το δελτίο Τύπου που θα εκδίδουν οι εισηγμένες, προκειμένου να ενημερώνεται σωστά το επενδυτικό κοινό.

Ιδού λοιπόν μια πρόταση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ήδη έκανε το πρώτο βήμα, ζητώντας την υποχρεωτική αναγραφή των μετά φόρων κερδών…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v