Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2006

Β. Παπανδρέου: Τομεάρχης Οικονομίας... τρομάρα μας

Eίναι κρίμα μία πολιτικός της εμπειρίας και της εμβέλειας της κ. Βάσως Παπανδρέου (υπήρξε άλλωστε και υπουργός Ανάπτυξης) να παρασύρεται -από ποιους συμβούλους άραγε;- σε δηλώσεις που προκαλούν μειδιάματα, αν όχι θλίψη, σε όσους παρακολουθούν τα οικονομικά.

Η κ. Παπανδρέου έσπευσε να δηλώσει ως υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ(!) ότι σήμερα ”αποδείχτηκε το σκάνδαλο της κυβέρνησης και της Εθνικής, διότι βελγική τράπεζα (σ.σ. η DEXIA) εξαγόρασε μεγαλύτερη τράπεζα από τη Finansbank πληρώνοντας 80% φτηνότερα”.

Την ίδια στιγμή, σχόλια μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, όπως το Bloomberg, αλλά και έγκυρων οικονομικών μέσων διεθνούς εμβέλειας, όπως οι ”Financial Times”, κατέγραφαν τη συγκεκριμένη εξαγορά (της Deniz Bank από την Dexia) ως την ακριβότερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον τουρκικό τραπεζικό κλάδο, σχόλια τα οποία βεβαίως ΔΕΝ προέρχονταν από τη χώρα μας.

Προφανώς, είτε η κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ν. Δημοκρατία και ο κ. Αράπογλου έχουν καταφέρει να κάνουν lobbying σε… διεθνές επίπεδο και σε ειδησεογραφικά μέσα αυτού του κύρους είτε απλώς δεν ήξερε για ποιο πράγμα μιλάει!

Στην πράξη, το αν η Εθνική αγόρασε γενικώς ”ακριβά” ή όχι, όπως και το αν η Dexia έκανε λάθος να επενδύσει τώρα στην Τουρκία, θα φανεί στη συνέχεια.

Από τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων σε μεσοχρόνιο ορίζοντα.

Ωστόσο, με τα στοιχεία που διαθέτουμε ως τώρα, από την ανακοίνωση της Dexia προκύπτει σαφέστατα ότι η ΕΤΕ αγόρασε πολύ φθηνότερα από τους Βέλγους.

Μόνο που κανείς δεν το είπε στην ”τομεάρχη” κ. Παπανδρέου!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v