Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2006

BC - Ιατρικό: Δύσκολοι καιροί για… private equity!

Εδώ και μέρες ακούγεται στην αγορά ότι το deal μεταξύ της BC Partners και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής η διαρροή πληροφοριών έγινε έντονη, με αποτέλεσμα να υπάρξει σχετικό δημοσίευμα το Σάββατο, στην εφημερίδα ”Ισοτιμία”, το οποίο ήταν εντελώς απόλυτο ως προς το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ναυάγιο του σχετικού εγχειρήματος.

Αιτία, όπως ακούστηκε πράγματι, αλλά και γράφτηκε, το due diligence, το οποίο μάλλον δεν ικανοποίησε τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Εντούτοις, η υπόθεση ίσως να έχει μεγαλύτερη ”ουρά”, αν λάβουμε υπ’ όψιν: α) Τις πληροφορίες για ύπαρξη προσυμφώνου μεταξύ των δύο πλευρών, στοιχείο που όμως δεν παραδέχτηκε το Ιατρικό στις επίσημες ανακοινώσεις του και β) την επιθετική τακτική που ακολούθησε ως τώρα η BC Partners στη χώρα μας, ενδεχομένως όχι με την επιτυχία που θα ήθελε.

Αναφερόμαστε βεβαίως στην υπόθεση της Hyatt, όπου η ύπαρξη funds όπως η Halcyon έχει κάνει τη ζωή της BC… δύσκολη, σε σχέση με τα σχέδια εξόδου από το χρηματιστήριο.

Προφανώς η έλλειψη επιτυχίας στο επόμενο ”ελληνικό” εγχείρημα δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Ιδίως όταν εξαρχής παράγοντες της αγοράς εξέφραζαν απορία για το με ποιες οικονομικές συνθήκες (και όρους) θα μπορούσε να προχωρήσει ένα private equity ένα τέτοιο εγχείρημα, δεδομένης της χρηματοοικονομικής εικόνας της Ιατρικό Αθηνών, αλλά και της... ιδιοσυγκρασίας των βασικών της μετόχων.

Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον τις επίσημες ανακοινώσεις

-αφού είμαστε σίγουροι ότι η αντίδραση των Aρχών θα είναι ακαριαία, όπως συνηθίζεται τελευταία- αλλά και τις ανεπίσημες ”αιτιολογήσεις”.

Όπως επίσης αναμένουμε και τη συμπεριφορά της μετοχής του Ιατρικού!

Σημειώστε σχετικά ότι όταν δημοσιοποιήθηκαν οι επαφές των δύο πλευρών (σε αποκλειστικό δημοσίευμα του euro2day.gr στις 2/5), η μετοχή άρχισε να κινείται ανοδικά, σημειώνοντας υψηλότερη τιμή 12 μηνών (4,8 ευρώ) στις 8/5 - όταν η εταιρία ανακοίνωσε και το όνομα του συνομιλητή της, δηλαδή της BC.

Υ.Γ.: Υπάρχει όμως και ένα deal που... έγινε, αυτό της IRF με την Proton.

Επ’ αυτού, σημειώστε ότι περί το 12,5% θα πουλήσουν συνολικά στο IRF οι βασικοί μέτοχοι κ. Η. Λιανός και Α. Αθανάσογλου, ενώ το υπόλοιπο (15,5%-17,5%) θα συγκεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από μικρότερους μετόχους.

Με βάση τα ποσοστά που κατέχουν σήμερα επισήμως οι δύο παραπάνω κύριοι (τα οποία και αθροίζονται σε περίπου 24,7%), κατόπιν της μεταβίβασης θα πέσουν παρέα στο 12,2%, ενώ περαιτέρω dilution θα υποστούν με τη συγχώνευση της Ωμέγα, οπότε είναι πιθανόν να βρεθούν να έχουν περίπου 8%-9% της ”νέας” εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v