Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2006

Πόσες μετοχές Κύπρου αγόρασε χθες η Πειραιώς;

Αυτό, αγαπητοί φίλοι, είναι το ερώτημα που απασχολούσε χθες πολλούς ”παίκτες” της αγοράς, ίσως όχι χωρίς λόγο, μιας και η μετοχή της Κύπρου ανέβαινε με υψηλούς όγκους.

Την απάντηση θα την έχουν… σήμερα, εάν βέβαια η Πειραιώς αγόρασε πάνω από 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Κύπρου.

Κι αυτό διότι ο νόμος περί δημόσιων προσφορών προβλέπει ότι:

Από τη στιγμή που ανακοινώνεται μια δημόσια πρόταση, όποιος αγοράζει ποσοστό πάνω από 0,5% είτε του προτείνοντος (στην περίπτωσή μας της Τράπεζας Κύπρου) είτε της υπό εξαγοράς εταιρίας, έμμεσα ή άμεσα, με ελεγχόμενα πρόσωπα ή πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα κ.λπ., οφείλει να το γνωστοποιεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την απόκτησή του.

Ανεξάρτητα αν θα το αγοράσει σε μία ή σε δέκα συνεδριάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μετοχών της Κύπρου από την Πειραιώς (και όποιον άλλο) θα ”παρακολουθείται” καθημερινά με υποχρέωση αναγγελίας.

Η στήλη, πάντως, εκτιμά ότι η Πειραιώς σε αυτή τη φάση ΔΕΝ έχει λόγο να αγοράζει μετοχές. Ήδη κατέχει πάνω από 5% και μπορεί απλώς να… περιμένει!

YΓ.: Εντυπωσιακά απροετοίμαστο και αμήχανο, αν κρίνουμε από τις απαντήσεις που δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, το επιτελείο της Τράπεζας Κύπρου, περιορίστηκε σε εντελώς ανούσια σχόλια απέναντι στη δημόσια πρόταση ”στρατηγικής συνεργασίας” που έκανε η Πειραιώς.

Το... συμπέρασμα, πάντως, ήταν ότι δεν τη θέλουν. Αλλιώς θα τους έκαναν μια πρόσκληση κι αυτοί, έστω για ένα καφεδάκι, βρε αδελφέ, να τα πούνε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v