Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2006

Ο ΟΤΕ, το... ”σπάσιμο” και η COSMOTE!

Απόλυτα υπαρκτός, λένε οι πληροφορίες της στήλης, εμφανίζεται ένας κίνδυνος ικανός να ανατρέψει τους υπάρχοντες σχεδιασμούς για το μέλλον του ΟΤΕ.

Ο κίνδυνος αυτός αφορά στην κοινοτική επίτροπο κ. Ρέντινγκ, η οποία, λένε τα… ”αφτιά” μας στις Βρυξέλες, ανακινεί το θέμα της διάσπασης του ΟΤΕ σε δύο εταιρίες, μία υποδομής και μία υπηρεσιών.

Κι αυτό καθώς ο μεγαλύτερος οργανισμός της χώρας παίζει σήμερα σε δύο ”ταμπλό”, προσφέροντας από τη μία (σε τιμές χονδρικής) την υποδομή του στους εναλλακτικούς, την οποία όμως από την άλλη χρησιμοποιεί και ο ίδιος ως βασικός ανταγωνιστής τους.

Έτσι, κάπου μέσα στο πολυδαίδαλο αλλά και ενιαίο εταιρικό σχήμα, πιστεύουν ορισμένοι κοινοτικοί, ”χάνεται η… μπάλα” του ανταγωνισμού, υπέρ του ΟΤΕ βεβαίως…

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, λέμε εμείς.

Σκεφτείτε τι έγινε με την περίπτωση της ΕΤΕ, όταν κάποιοι επικαλέστηκαν (άνευ ουσιαστικού λόγου) το επιχείρημα της ”αφελληνοποίησης” στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Κι αυτό όταν τράπεζες υπάρχουν πολλές, ενώ υπάρχει και η εντελώς κρατική ΑΤΕ.

Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει με τον ΟΤΕ, που είναι ένας και… μοναδικός!

Άρα καλύτερα (και από ουσιαστικής πλευράς, καθώς στις τηλεπικοινωνίες έχουμε και πραγματικά θέματα εθνικής ασφάλειας) να σπάσει στα δύο και να πουληθεί ο παροχέας υπηρεσιών, με την υποδομή να μένει υπό κρατικό έλεγχο.

Μήπως τελικά θα πρέπει η Cosmote να απορροφήσει ένα μέρος του ΟΤΕ; Ίσως δεν θα ήταν τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v