Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2006

Η Εμπορική και η ”μαγική τιμή” των 27 ευρώ

Παρατηρούμε εδώ και αρκετό καιρό τη μετοχή της Εμπορικής να κινείται σταθερά, περίπου σαν… ομόλογο, γύρω από τα 27 ευρώ, κι αυτό -είναι η αλήθεια- μας δημιουργεί ορισμένες απορίες.

Να δεχθούμε ότι η αγορά περιμένει βελτιωμένες προσφορές σε μετρητά, καθότι αυτή της Credit Agricole είναι μόλις στα 23,5 ευρώ.

Να δεχτούμε ότι ορισμένοι περιμένουν να αλλάξουν μετοχές Εμπορικής με μετοχές της Κύπρου και ότι με βάση τις τρέχουσες τιμές θα πάρουν περισσότερα απ’ ό,τι αν πουλήσουν τώρα στην αγορά.

Τα δεχόμαστε όλα αυτά. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ποιοι και με ποιο σκεπτικό ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ στα 27 και στα 27,5 ευρώ, με το ”ταβάνι” των προσφορών να βρίσκεται στην καλύτερη -ως τώρα- περίπτωση στα 30, χωρίς τυχόν επιπλοκές από placements κ.λπ. στη μετοχή της Κύπρου.

Και αν αλλάξει κάτι, π.χ. στα επίπεδα των αγορών, τι θα κάνουν;

Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνουμε πώς μεγάλοι, αλλά και μικρότεροι, παίκτες δεν ρευστοποιούν ”στα σίγουρα” ένα μικρό -έστω- μέρος των μετοχών που έχουν στην Εμπορική, στα 27,5 και τα 27 ευρώ, ώστε να τα… ”τσεπώσουν” και μετά να δουν σε ποιον -και αν- θα δώσουν τα υπόλοιπα…

Διότι οι όγκοι δείχνουν ότι σημαντικός πωλητής ΔΕΝ υπάρχει, τουλάχιστον από τις 22 Ιουνίου και μετά.

Αν όμως υπήρχε, πού θα ήταν η τιμή; Πώς και δεν έχει βρεθεί κάποιος να ”δοκιμάσει” την αντοχή αυτής της αποτίμησης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v