Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2006

Η Marfin και το... ”ανθρώπινο κεφάλαιο”

Πάντα υπάρχουν ενδιαφέροντα σημεία όταν διαβάζονται με προσοχή οι εταιρικές ανακοινώσεις. Για παράδειγμα, στην ανακοίνωση της MFG για την ”τριπλή συγχώνευση” τραπεζών (Εγνατία, Marfin Bank, Λαϊκή Ελλάδος) προσέξαμε τη διατύπωση που αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό.

Συνήθως, όταν γίνονται συγχωνεύσεις, οι εμπλεκόμενες εταιρίες σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας, μια τοποθέτηση που είναι προφανώς ”αμυντική”.

Στην περίπτωση όμως της MFG η διατύπωση είναι καθαρά… ”επιθετική”.

Προσέξτε το: ”Με τη συνένωση έμψυχου δυναμικού και κεφαλαίων (σ.σ. η νέα τράπεζα) θα έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει τη δυναμική περαιτέρω ανάπτυξή της, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σταδιοδρομίας για το προσωπικό και τα στελέχη της στην Ελλάδα και το εξωτερικό”.

Προφανώς ο κ. Βγενόπουλος έχει καταλάβει την ουσία. Για να γίνουν δουλειές χρειάζονται κεφάλαια. Κι αυτά στην εποχή μας υπάρχουν σχεδόν σε… αφθονία.

Για να λειτουργούν όμως σωστά οι δουλειές, χρειάζονται άνθρωποι, οι οποίοι για να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, πρέπει να έχουν την κατάλληλη υποκίνηση.

Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πιο σημαντικό. Κι αυτό στην Ελλάδα - σε αντίθεση με το εξωτερικό- οι περισσότεροι επιχειρηματίες το παραγνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v