Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2006

Τρ. Κύπρου: Για ποιους χτύπησαν οι... ”καμπάνες”

Μια και το ”σήμα” επικείμενης… εκπαραθύρωσης μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κύπρου που έδωσε ο κεντρικής τραπεζίτης της Μεγαλονήσου, Χρ. Χριστοδούλου, ήταν ιδιαιτέρως… ισχυρό, ίσως θα πρέπει να επισημάνουμε εγκαίρως κάποια λεπτά σημεία:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από… Κύπρο μεριά, οι σχέσεις του κ. Χριστοδούλου με ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της συγκεκριμένης τράπεζας από καιρό δεν είναι ιδιαίτερα καλές.

Ο κεντρικός τραπεζίτης θεωρείται από αυτά τα μέλη ιδιαιτέρως ”αυστηρός”, διότι έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να εφαρμόσει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ”προσόντα” των μελών του διοικητικού συμβουλίου τραπεζικών ιδρυμάτων.

Και αν διαβάσετε στο σχετικό θέμα του euro2day.gr (http://www.euro2day.gr/articles/107702) τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε την Παρασκευή, θα αντιληφθείτε ότι ο κ. Χριστοδούλου… επιμένει και ότι έσπευσε να παροτρύνει τους μετόχους των τραπεζών να… προσέχουν ποιους εκλέγουν στη διοίκηση!

Λάβετε τώρα υπ’ όψιν σας ότι ο ίδιος ο εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, μέχρι τις 26 Ιουνίου (δηλαδή μέχρι πριν από περίπου 20 μέρες) ΔΕΝ ήταν ούτε καν… απλό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου!

Kαι ας είχε το management.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι μέλος του Δ.Σ. δεν εκλέχθηκε από τους μετόχους, αλλά εις αντικατάσταση παραιτηθέντος!

Αν λοιπόν λάβουμε υπ’ όψιν και όσα λένε κάτω στην Κύπρο, ότι δηλαδή ο κ. Ηλιάδης χαίρει της εκτίμησης του κεντρικού τραπεζίτη, διότι και τεχνοκράτης - τραπεζίτης είναι και δεν είναι… ”απ’ τα σαλόνια”, τότε μάλλον για κάποιους άλλους χτύπησε τις… καμπάνες ο κ. Χριστοδούλου.

Για εκείνους που σίγουρα δεν είναι τεχνοκράτες του χώρου, αλλά εκλέγονται... παραδοσιακά από τους μετόχους, προς χάριν των άλλων... ”προσόντων” τους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v