Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2006

ΝΕΛ: Mε τα μούτρα στις... φουρτούνες!!!

Γραμμή στις… ”φουρτούνες” φαίνεται ότι έχει τραβήξει αμετάκλητα η ΝΕΛ, αφού στην υπόθεση της αμφισβήτησης των υποχρεώσεών της που προέκυπταν από σημαντική δανειακή συμφωνία, τόσο η ίδια η εταιρία όσο και η εμπλεκόμενη τράπεζα FBB εμφανίζονται… ανένδοτες!

Και αν η ΝΕΛ φέρεται να ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες, η FBB, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να καταστεί ολόκληρο το δάνειο (ύψους άνω των 23 εκατ. ευρώ) άμεσα απαιτητό (!), πράγμα σίγουρα εξαιρετικά επικίνδυνο ως ενδεχόμενο για μια εταιρία όπως η ΝΕΛ, που γενικότερα ”παλεύει” με τις υποχρεώσεις της!

Στις παραπάνω… φουρτούνες πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ”κόντρα” που άνοιξε πρόσφατα ο εκ των βασικών μετόχων της ΝΕΛ, κ. Βεντούρης, με την Hellenic Seaways, υποστηριζόμενος και από τον εφοπλιστή κ. Αγαπητό (τρία πλοία του οποίου, σημειωτέον, πρόκειται να αγοραστούν από τη ΝΕΛ με αντάλλαγμα μετοχές της).

Μια κόντρα στην οποία φάνηκε καθαρά ότι ΔΕΝ έχει άλλους υποστηρικτές μέσα στο μετοχολόγιο της HSW, αφού τα αποτελέσματα του 2005 υπερψηφίστηκαν ”αν μπλοκ” από τους υπόλοιπους μετόχους.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν ουσιαστικά ”κόπτονταν” για το συμφέρον των μετόχων της HSW οι δύο μόνοι μέτοχοί της, οι οποίοι καταφανώς είχαν άλλα -ανταγωνιστικά- συμφέροντα στη… ΝΕΛ.

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν -και προς το παρόν δεν έχει απαντηθεί- είναι γιατί η διοίκηση της ΝΕΛ έχει επιλέξει... γενικώς την οδό της συνεχούς αντιπαράθεσης.

Όταν μάλιστα έχει μπροστά της άλλα προβλήματα να επιλύσει, σε σχέση με τις υποχρεώσεις της, τη λειτουργία των πλοίων της και άλλα θέματα του παρελθόντος και του εγγύς μέλλοντος.

Και αυτό το ερώτημα, ίσως αποδειχτεί ”καυτό”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v