Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2006

”Θερμό” καλοκαίρι, αλλά… ποικιλοτρόπως

Πάνω που η Σοφοκλέους πήρε χθες για τα καλά ”τα πάνω” της, δείχνει να ανάβει περισσότερο η φωτιά στη Μ. Ανατολή. Παταγώδης αποτυχία της διπλωματίας, παρέμβαση της… Αλ Κάιντα (φραστική προς το παρόν) και λόγια γεμάτα σιγουριά και έπαρση από το Ισραήλ.

Έχουμε άπλετο χρόνο και υπεραρκετή ισχύ, δηλώνουν οι Ισραηλινοί, ενώ ο υπουργός Άμυνας να υποστηρίζει: ”Θα αλλάξουμε την πραγματικότητα στην περιοχή”.

Υπό τις συνθήκες αυτές, επόμενη ήταν και η υποχώρηση στις αμερικανικές αγορές. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια (μετά το 2001) οι αγορές αντιδρούν κάτι παραπάνω από ψύχραιμα στις φωτιές που ενίοτε ανάβουν.

Με άλλα λόγια, αν δεν χειροτερέψει αισθητά περισσότερο και με απρόβλεπτο τρόπο η κατάσταση στη Μ. Ανατολή, δεν αποκλείεται οι επιδράσεις να είναι περιορισμένες.

Και αν γίνει έτσι, ενδέχεται να έχουμε άνοδο στη Σοφοκλέους, μια άνοδο που θα αντικατοπτρίζει την επιτυχή ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής, τα θετικά αποτελέσματα που έρχονται από τον τραπεζικό τομέα -και όχι μόνον από αυτόν-, αλλά και την αλυσίδα από συγχωνεύσεις και εξαγορές που συνεχίζουν να ανακοινώνονται, ακόμη και στο… κατακαλόκαιρο.

Η αβεβαιότητα όμως παραμένει ενισχυμένη. ”Σίγουρα” στοιχήματα δεν υπάρχουν στο τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v