Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2006

Extreme sports στη μετοχή της... Πετζετάκις!

Αν δεν γνώριζαν κάτι (έως… πολύ) παραπάνω απ’ όσα γνωρίζει η αγορά όσοι αγόραζαν χθες μετοχές της Πετζετάκις στο +7% και το +9%, μάλλον είναι λάτρεις των… extreme sports!

Θυμίζουμε ότι με δεδομένα τριμήνου 2006 η Πετζετάκις εμφάνισε υποχρεώσεις 148 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση 24, ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ξεπερνούσαν τα 56 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, αν τα funds έχουν εξαγοράσει δάνεια συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ με έκπτωση 30%, αυτό σημαίνει ότι έχουν δώσει πάνω από 20 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν θα είναι καθόλου παράξενο να κεφαλαιοποιηθούν.

Με ποιους αλήθεια όρους, όταν η σημερινή χρηματιστηριακή αποτίμηση της Πετζετάκις είναι δεν είναι παρά 25-28 εκατ. ευρώ; Ποιο θα είναι το dilution για τους υφιστάμενους μετόχους;

Θυμίζουμε άλλες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, για να επισημάνουμε ότι η ”διάσωση” εισηγμένων συνήθως βλάπτει σοβαρά την τσέπη των παλαιών μετόχων της.

Απλώς δεν την βλάπτει όσο η… μη διάσωση, διότι τότε οι μετοχές δεν αξίζουν τίποτα!

YΓ.: Μεταξύ παραγόντων της τραπεζικής αγοράς υπάρχει η αίσθηση ότι η παρουσία του κ. Πέτρου Τζανετάκη (γιου του γνωστού πολιτικού ανδρός) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας δεν είναι ”τυχαία”, και ότι ενδεχομένως σχετίζεται με το ενδιαφέρον μεγάλου, ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου που είχε ”ενδιαφερθεί” και στο παρελθόν για την τύχη της Πετζετάκις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v