Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2006

Πετζετάκις: Eπιτήρηση και... αποχωρήσεις

Η τοποθέτηση της Πετζετάκις σε επιτήρηση ήταν αναμενόμενη και, κατά την άποψή μας, επιβεβλημένη κατόπιν των εξελίξεων που έχουν προηγηθεί.

Αποτέλεσε δε και ”χρυσή τομή” ανάμεσα στην παραμονή της εταιρίας σε κανονική διαπραγμάτευση και στην αναστολή της, ένα μέτρο που πρέπει όντως να χρησιμοποιείται με περίσκεψη, αφού προστατεύει μεν τους υποψήφιους επενδυτές, ”εγκλώβίζει” δε τους υφιστάμενους επενδυτές μιας εταιρίας.

Το απαιτούμενο ”σήμα κινδύνου” δόθηκε πλέον επισήμως. Όποιος τοποθετείται εφεξής οφείλει να γνωρίζει το ρίσκο που αναλαμβάνει.

Πρέπει να σημειωθεί όμως και κάτι ακόμη: η επιτήρηση συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση αποχώρησης του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και γενικού διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών κ. Κανελλόπουλου.

Και αυτή η αποχώρηση από τη συγκεκριμένη θέση (οι αποχωρήσεις οικονομικών διευθυντών έχουν αποδεχτεί… ”σημαδιακές” σε περιπτώσεις άλλων εταιριών) δεν είναι η μόνη.

Πριν από περίπου 25 μέρες αποχώρησε και η υπεύθυνη IR και εταιρικών ανακοινώσεων, ενώ τον Απρίλιο είχε υπάρξει νέα τοποθέτηση στη Διεύθυνση Λογιστηρίου και Οικονομικού Απολογισμού.

Και όλα αυτά βεβαίως έχουν τη σημασία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v