Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2006

Το ”αίνιγμα” Προβόπουλου στην Εμπορική

Τελικά θα παραμείνει επικεφαλής της Εμπορικής κάτω από γαλλική ιδιοκτησία ο κ. Γ. Προβόπουλος, σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπό ποιες συνθήκες;

Κύκλοι που πρόσκεινται στον ίδιο ”αποκρυπτογραφούν” το... αίνιγμα ως εξής:



Οι Γάλλοι έχουν διεθνώς υιοθετήσει το μοντέλο του μη εκτελεστικού προέδρου σε ένα πρόσωπο και αυτό του διευθύνοντος συμβούλου σε άλλο.

Έλα όμως που οι ιδιαιτερότητες της Εμπορικής δεν συμβαδίζουν με το παραπάνω, οπότε οι Γάλλοι όφειλαν (τόσο καιρό συμμετείχαν στη διοίκηση της Εμπορικής άλλωστε) να το γνωρίζουν αρκετά καλά, ώστε να απορρίψουν από πρακτικής πλευράς μια τέτοια διπλή διοίκηση.

Έτσι, αν επιμείνουν στο να προσφέρουν στον κ. Προβόπουλο τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου, είναι βέβαιο ότι εκείνος θα τους ευχαριστήσει για την τιμή που του κάνουν, ευγενικά θα αρνηθεί και θα πάει να κάνει τα... μπάνια του στα Κύθηρα.

Αν όμως παρακάμψουν το μοντέλο τους και αποφασίσουν να προσφέρουν τη διπλή ιδιότητα στον κ. Προβόπουλο, τότε απλά θα έχουμε μια συνέχεια της διοίκησης, η οποία είναι γνώστης των προβλημάτων που βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης.



Το ερώτημα, λοιπόν, είναι κατά πόσον οι Γάλλοι θα θελήσουν να εντρυφήσουν στις ιδιαιτερότητες της Εμπορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v