Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2006

ΛΑΒΙ, ΠΕΤΖΚ και ΑΣΠΙΣ

ΛABI: Φυσιολογικό το limit up στη Lavipharm, αφού η πολυπόθητη έγκριση από τη FDA για το νέο διαδερμικό φάρμακο είναι πλέον πραγματικότητα. Αναμφίβολα σημαντική είδηση για την εταιρία, που πέρασε (χρηματοοικονομικά) από ”40 κύματα” για να φτάσει ως εδώ.

Ωστόσο καλό θα ήταν τώρα που υπάρχουν τα ”καλά νέα” να υπάρξει και μια αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών προοπτικών, για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και ενδεχομένως υπέρμετρες προσδοκίες.

ΠΕΤΖΚ: Καμία… σχέση με τα παραπάνω, η χθεσινή συμπεριφορά έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα που θέλει τις εταιρίες οι οποίες μπαίνουν σε επιτήρηση να συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα.

Εκτός βέβαια αν υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση ορισμένων για θετικές εξελίξεις -και με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα συμβεί-, πράγμα που μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει τον κ. Πιλάβιο αν προκύψουν τέτοιες ενδείξεις.

Ο ίδιος, άλλωστε, εντόπισε ως κυρίαρχο πρόβλημα σε αυτή τη φάση της Σοφοκλέους την ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης.

Είναι δε απίστευτο ότι η διοίκηση της εταιρίας επιμένει μεν ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, αρνείται όμως ότι έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για το τι κάνουν τα hedge funds.

Έχει υπογράψει τίποτα confidentiality agreements ή απλώς ακολουθεί για δικούς της λόγους τη λογική ”δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω”;

ΑΣΠΙΣ: Λογική η προσπάθεια απομάκρυνσης της τρέχουσας τιμής της τράπεζας από την τιμή της (μίας ακόμη) αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στα αφτιά της στήλης έχει φτάσει η άποψη βασικών μετόχων ότι η τιμή στην οποία βρίσκεται η μετοχή είναι πολύ χαμηλή και έτσι δεν επιτρέπει συμμετοχή στις διαδικασίες συγκέντρωσης του κλάδου.

Εν τω μεταξύ είναι προφανές ότι ένας από τους στόχους του ομίλου είναι η ισχυρή επέκταση στην Κύπρο, καθώς οι κινήσεις είναι διαδοχικές.

Αν όμως η ιστορία της MFS κλείνει στρωτά και χωρίς παρενέργειες

(σημειώσαμε ήδη ότι ο έμπειρος σε αυτά Π. Ψωμιάδης απέφυγε την… κακοτοπιά της ελληνικής θυγατρικής), ΔΕΝ φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με την τράπεζα USB, όπου οι βασικοί μέτοχοι φαίνεται να έχουν λόγους να μην πουλήσουν στον κ. Ψωμιάδη, ακόμη και σε πολύ καλή τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v