Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 11 2006

Λυμπέρης: Ευχόμαστε... ”all the Best”!

Σας λέγαμε χθες ότι ο σπουδαίος λόγος που θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση η ”Εκδόσεις Λυμπέρη” αυγουστιάτικα, είναι σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ο εξής:

”Έγκριση πράξεων και συναλλαγών κατ’ αρθρ. 23α παρ. 2 κ.ν. 2190/1920”.

Τι είναι αυτή παράγραφος; Ότι η γενική συνέλευση εγκρίνει συναλλαγές, π.χ. την αγορά περιουσιακού στοιχείου, μεταξύ εταιρείας και μελών της διοίκησης ή συγγενών τους.

Δηλαδή η εταιρεία έχοντας την έγκριση της γενικής συνέλευση μπορεί να αγοράσει για παράδειγμα κάποιο περιουσιακό στοιχείο από τον κ. Λυμπέρη.

Άντε τώρα να βρεις τι περιουσιακό στοιχείο θα’ θελε να αγοράσει η εταιρεία από τον κ. Λυμπέρη και ο κ. Λυμπέρης να της πουλήσει.

Εδώ είναι επίσημα άγνωστο το αντικείμενο που θα εγκρίνουν οι μέτοχοι κι έτσι δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, όπως δεν το βάζουμε για το αν η έγκριση αφορά τον ίδιο τον κ. Λυμπέρη, τους συγγενείς του ή τους Ελβετούς μεγαλομετόχους του.

Αν όμως ακούσουμε αυτά που λέει η αγορά, τότε ο κ. Λυμπέρης διαθέτει ένα περιουσιακό στοιχείο που θά’ θελε πολύ να πουλήσει, παραπλήσιο με τις δραστηριότητες της εταιρείας που διοικεί.

Τον ραδιοφωνικό σταθμό BEST που είναι ιδιοκτησίας του.

Μέχρι πρότινος ζημιογόνος εμφανίσθηκε την τελευταία διετία κερδοφόρος (μετά τις ”ενέσεις” διαφήμισης που ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από τα έντυπα του κ. Λυμπέρη) και που η αγορά τον αποτιμά γύρω στα ένα με ενάμιση εκατομμύρια ευρώ.

Λίγα θα πείτε, όταν ο Τζερόνυμο Γκρούβι έπιασε αρκετά παραπάνω.

Θα ήταν γύρω στα δύο εκατομμύρια η αποτίμησή του, αλλά έχει ανακληθεί η…άδειά του από το ΕΣΡ και λειτουργεί προσωρινά χάρη στην αναστολή της ανάκλησης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζουν πρόσωπα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο χώρο.

Δεν μένει τώρα, παρά να παρακολουθήσουμε την έκτακτη γενική συνέλευση της Εκδόσεις Λυμπέρης στις 28 Αυγούστου για να διαπιστώσουμε επίσημα ποιος μέτοχος θα αποχωριστεί τι είδους περιουσιακό στοιχείο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v