Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2006

Εξάμηνα με ”καλλωπισμό… κερδοφοριών”!

Tη μεγάλη σημασία του… timing φαίνεται ότι έχουν εκτιμήσει αρκούντως κάμποσοι εισηγμένοι επιχειρηματίες της Σοφοκλέους.

Γνωρίζουν βλέπετε ότι η αγορά θα δώσει σε αυτή τη φάση έμφαση στα εταιρικά κέρδη, όπως και ότι τώρα υπάρχει αυτό που λέμε ”επενδυτικό ενδιαφέρον”.

Κι έτσι έδωσαν εγκαίρως, λένε οι πληροφορίες της στήλης, εντολές στους λογιστές τους να κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν, ή αν προτιμάτε να... ”καλλωπίσουν” τα εξαμηνιαία αποτελέσματα!

Άλλωστε, πρόσθετο κίνητρο σε ορισμένες περιπτώσεις από αυτές που -έτσι γενικώς- θίγουμε, ήταν οι κρούσεις που έγιναν για εξαγορές, χωρίς μεν να ”περπατήσουν” τα deals, αλλά και χωρίς να χαθεί η προοπτική μιας… επανάληψης.

Κι όσο να ναι, όταν θέλεις να το πουλήσεις το μαγαζί (ή να το βάλεις στο… Χρηματιστήριο, αν κρίνουμε από τα όσα είδαν τα μάτια μας τα προηγούμενα χρόνια) όσο περισσότερος είναι ο τζίρος και τα κέρδη, τόσο καλύτερη είναι η τιμή που θα πιάσει.

Μα τώρα θα πείτε, υπάρχουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που ελέγχει.

Ναι, αλλά παραθυράκια εντός του ορίου της… νομιμότητας, υπάρχουν πολλά για να ”φουσκώσει” το ένα τρίμηνο και να επέλθει μετά το… ”ξεφούσκωμα” όταν έλθει η ώρα των ετήσιων αποτελέσματων...

Το θέμα όσων ακολουθούν τέτοιες πρακτικές είναι να δημιουργηθεί ”κλίμα” μέχρι το τέλος του έτους, διότι ως τότε θα ”παιχτούν” πολλά.

Μετά …έχει ο Θεός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v