Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2002

Διοικητικές αλλαγές με άρωμα Μητσοτάκη!!!

Τα ονόματα των 10 νέων γενικών διευθυντών, που επιφορτίζονται συγκεκριμένους τομείς ευθύνης των δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, κάτω απο τους τρείς υποδιοικητές, τα έχετε προφανώς πληροφορηθεί.

Εκείνο, όμως, που θα χρειασθεί να προσέξετε είναι, ότι στο καινούργιο διοικητικό επίπεδο των υψηλόβαθμων στελεχών, που δημιουργείται στο πλαίσιο της εταιρικής ιεραρχίας, δύο τουλάχιστον πρόσωπα διαθέτουν την άμεση ή έμμεση προτίμηση του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

Αλλωστε, οι προτιμήσεις του ενός εκ των δύο είναι αρκετά γνωστές από χρόνια στην αγορά, ενώ ο δεύτερος (και κατά πολύ νεώτερος σε ηλικία) είναι απο τα ανερχόμενα στελέχη της τράπεζας με αυστηρή προσήλωση στα τεχνοκρατικά του καθήκοντα.

Για να μην νομίζετε ότι δεν γράφω ονόματα, σας αναφέρω τα εξής: Ο ένας εξ αυτών είναι ο κ. Γιάννης Φίλος, επικεφαλής της ΕΤΕΒΑ την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που άντεξε για χρόνια στο ”ψυγείο” των συμβούλων διοίκησης μετά την πτώση της Νέας Δημοκρατίας.

H επίσημανση αυτή δεν έχει σε καμμία περίπτωση σχέση με αξιολογικές κρίσεις για τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δυνατότητες των δύο τραπεζικών στελεχών και πολύ περισσότερο δεν αφορά τις διαδικασίες ανάδειξης των νέων γενικών διευθυντών.

Αλλωστε, η πίστη της διοίκησης Καρατζά στην αξιοκρατία είναι γνωστή σε όλους όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v