Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2013

Ο Σαμαράς και η... επανίδρυση των υδρογονανθράκων!

Ο Σαμαράς και η... επανίδρυση των υδρογονανθράκων!
Δεν ξέρουμε πώς το είπε, αλλά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο υπό τον κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο υπουργείο ΠΕΚΑ, η είδηση που προέκυψε ήταν η ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Η κρατική εταιρεία θα εκπροσωπεί τα δικαιώματα του Δημοσίου στις ερευνητέες περιοχές και θα παρακολουθεί την υλοποίηση των προγραμμάτων των αναδόχων που ανέλαβαν να κάνουν έρευνες.

Θα μπορούσε να είναι σημαντική είδηση, αλλά:

· Η ίδρυση της εταιρείας αυτής προβλέπεται από τον Νόμο 4001 του 2011 (άρθρα 145-164).

· Η εταιρεία ιδρύθηκε πέρυσι με το Π.∆. 14/2012 "Σύσταση της Ανώνυµης Εταιρείας µε την επωνυµία Ελληνική ∆ιαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (Ε∆ΕΥ Α.Ε.) στην αγγλική Hellenic Hydrocarbon Resources Management S.A. (H.H.R.M S.A.) (ΦΕΚ Α΄ 21).

· Τον περασμένο Φεβρουάριο, για δεύτερη φορά προκηρύχθηκαν οι επτά θέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης.

Έκτοτε, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τις αρμοδιότητες της εταιρείας στον σε εξέλιξη διαγωνισμό για τις έρευνες σε Κατάκολο, Ιωάννινα και Πατραϊκό ασκεί η διεύθυνση πετρελαϊκής πολιτικής του ΥΠΕΚΑ (όπως προβλέπει ο Νόμος), ενώ η 17μελής(!!!) επιτροπή που συστάθηκε έχει αναλάβει τα της διεκπεραίωσης του διεθνούς διαγωνισμού.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. της ΕΔΕΥ «κόλλησε» στις συνεννοήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τα πρόσωπα. Μάλιστα, οι πιο κακές γλώσσες καρφώνουν κυβερνητικό εταίρο που επιμένει στην τοποθέτηση στο Δ.Σ. προσώπου που δεν πληροί τους όρους της προκήρυξης.

Τώρα, αν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΕΚΑ θα ξεμπλοκάρει η υπόθεση μένει να το δούμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v