Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2002

Ο αέρας της διαφάνειας έρχεται σαν ανεμοστρόβιλος

Kι όμως, σιγά σιγά η... Enronίτιδα πλησιάζει και τη Σοφοκλέους. Δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι φήμες για την εντατικοποίηση της δραστηριότητας, από πλευράς Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ούτε είναι βεβαίως ανεξάρτητη από το γενικότερο κλίμα, η κίνηση του ΟΤΕ να μειώσει αυτοβούλως την αξία της επένδυσης του στη Ρουμανία, μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Στην εποχή μας είναι πολύ καλύτερα να βγάζεις τα...άπλυτα σου στη φόρα παρά να στα βγάζουν οι άλλοι.

Αυτό καθώς περνά ο καιρός θα το αντιληφθούν διάφοροι επιχειρηματίες που σήμερα στηρίζονται στις διασυνδέσεις και τις...αλχημείες, για να κρατήσουν τις εταιρίες και τις μετοχές τους εν ζωή!!!

Η ελλιπής ενημέρωση και οι ψευτο-ταχυδακτυλουργίες με τα νούμερα είναι πλέον ντεμοντέ, ακόμη και στην Ελλάδα. Ούτε και το κρέας βαφτίζεται..ψάρι και μάλιστα άλφα άλφα ποιότητας...

Το κακό είναι οτι μαζί με τα ξερά καίγονται πολύ εύκολα και τα χλωρά, όπως διαπιστώνουν τώρα οι φίλοι μας οι αμερικανοί επενδυτές. Σίγουρα η ”κάθαρση” στις αγορές θα είναι μακρά και επίπονη διαδικασία, όχι μόνον για εκείνους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στην πλάτη των stock options και των ”μαγειρεμένων” λογιστικών καταστάσεων, αλλά και για τους επενδυτές που (ξανά) πληρώνουν τη νύφη!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v